5 bin 600 kadın girişimci çalıştı‘savunma’ başarısıyla öne geçti

Güncelleme Tarihi:

5 bin 600 kadın girişimci çalıştı‘savunma’ başarısıyla öne geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

Garanti Bankası’nın Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) işbirliğiyle, bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması sonuçlandı.

Haberin Devamı

Yarışmaya Ankara’dan katılan Forum Mühendislik’in sahibi Zeynep Rüstemoğlu, ağırlıklı olarak erkeklerin çalıştığı savunma sanayisinde yaptığı  başarılı faaliyetler dolayısıyla ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ seçildi.
Cinsiyet değil yetenek
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, ödül töreninde yaptığı konuşmada, erkek egemen çalışma dünyasında işlerin kadının ya da erkeğin yapabileceği olarak değerlendirilmesini istemediklerini belirterek, “İş hayatında,  cinsiyete değil yeteneğe ve yetkinliklere göre değerlendirme yapılması gerekiyor. Zorlukları değil fırsatları görebilenlere şans verilmesini, başarmak isteyenlerin desteklenmesini arzu ediyoruz” dedi.
Yüzde 50’si kadın       
İşgücündeki kadın sayısını artırmak için kadın girişimciliğinin yanı sıra  kadın istihdamına da katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Özen,  “Sevinerek söyleyebiliriz ki, kadınların Garanti ailesi içindeki oranı yüzde  50’yi geçti. Halen 16 bin 826 çalışanımızın 9 bin 642’si, yani yüzde 57’si  kadınlardan oluşuyor. Aynı zamanda ülkemizde, karar verici konumlardaki  kadınların oranı gittikçe artıyor, daha da artacak” dedi.  2007 yılında da “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması”nı başlattıklarını anımsatan Özen, yarışmanın ilk yılında başvuru sayısı 113 iken, 5’inci yılda bunun 5 bin 600’e ulaştığını, yarışmaya ilginin bu denli yüksek  olmasının, Türkiye’de kadın girişimciliğinin geliştiğini gösterdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir yanından başvuru

TÜRKİYE’nin dört bir yanından kadın girişimcinin başvurduğu  yarışmaya İstanbul’dan katılan Sentromer DNA Teknolojileri’nin sahibi Pınar  Akalın, ‘Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci’ ödülünü alırken, Gaziantep’ten ONR Moda’nın sahibi Firdevs Serpil Karuserci ve  Mardin’den Cercis Murat Konağı’nın sahibi Ebru Baykara Demir de ‘Yöresinde Fark  Yaratan Kadın Girişimci’ kategorisinde ödüle layık görüldü.  “Bireysel Koçluk Ödülleri”ni ise Ayşe Temiztaş, Belgin İlker, Gülsen Kırbaş, Ayşe Ünlü, Ayşegül Güzel, Damla Doğan Altınören, Nejla Güvenç, Bedriye Hülya, Hesna Funda Baltalı, Dr. Meral Şaşoğlu ve Nesrin Ayan Özben aldı.
     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!