5 bin 500 araçlık otomotiv AVM

Güncelleme Tarihi:

5 bin 500 araçlık otomotiv AVM
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 07:00

İstanbul’da 5’i AVM konseptinde toplamda 7 ortak kümelenmiş alanda bulunan oto galeriler için yeni bir merkez daha açılacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

Bakırcı Yapı ve Altınbaş Holding ortaklığında inşa edilecek projenin adı Autogross olurken, projenin TEM Otoyolu Mahmutbey kavşağında 3 milyar liralık yatırımla hayata geçirileceği paylaşıldı. Autogross İstanbul’un tanıtım toplantısında verilen bilgilere göre, 5 bin 500 araçlık kapasiteli merkez, 11 kattan oluşuyor ve 100-1.500 metrekare arasında değişen 179 adet mağaza bulunuyor.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi İmam Altınbaş’ın da katıldığı toplantıda projenin tanıtımını gerçekleştiren Bakırcı Yapı’nın bağlı olduğu Sağlam Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sağlam şu bilgileri verdi:

“Oto galerin önemli bir kısmının Ticaret Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu yeni yönetmeliğe göre ruhsat problemleri var. İşte Autogross İstanbul ile biz ruhsat sorunu yaşayanların derdine çare oluyoruz. Yeni yönetmeliğe uygun olarak inşa edilen Autogross İstanbul’dan yer alan galeri sahipleri artık böyle bir sorunla uğraşmak zorunda kalmayacak. Projenin hayata geçmesi ile otomotiv sektörüne yıllık 75 milyar liralık ilave bir katma değer oluşturacağımızı düşünüyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!