5 bankanın yeni yönetimi belirlendi

Güncelleme Tarihi:

5 bankanın yeni yönetimi belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2001 12:15

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun bugün aldığı kararla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen, Bayındırbank, EGS Bank, Kentbank, Tarişbank ve Sitebank'ın yeni yönetim ve denetim kurulları belirlendi.

Haberin Devamı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Sitebank'ın Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hatice Lale Eralp, Yönetim Kurulu üyeliklerine Oğuz Aktan, Yılmaz Ocakçıoğlu, Orhan Güven ve Mehmet Suphi Bilgin, Denetim Kurulu üyeliklerine de Turan Özbay ile Ali Mahir Kadayıfçı getirildi.

Milli Aydın Bankası'nın (Tarişbank) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Cemalettin Hasdemir, Yönetim Kurulu üyeliklerine Ömer Lütfü İplikçioğlu, Mustafa Tuluy Uluğtekin, Şeniz Bakkal ve Emin Ferhan Gökbayrak, Denetim Kurulu üyeliklerine Mehmet Yavaş ile Necdet Şaban Adalı atandı.

Kentbank'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Tevfik Altınok, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyeliğine Cenk Divitoğlu, Yönetim Kurulu üyeliklerine Tanju Polatkan, İbrahim Yaycıoğlu, Adlan Özen, Hasan Ulukanlı, Hasan Eken, Denetim Kurulu üyeliklerine Ragıp Can Karacaoğlu ve Mustafa Akbulut getirildiler.

Ege Giyim Sanayicileri Bankası'nın (EGS Bank) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Azmi Yıldırım, Yönetim Kurulu üyeliklerine Oğuz Aktan, Yılmaz Ocakçıoğlu, Orhan Güven, Mehmet Suphi Bilgin, Denetim Kurulu üyeliklerine Turan Özbay ve Ali Mahir Kadayıfçı atandı.

Bayındırbank'ın Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Nebil İlseven, Yönetim Kurulu üyeliklerine Oğuz Aktan, Yılmaz Ocakçıoğlu, Orhan Güven ve Mehmet Suphi Bilgin, Denetim Kurulu üyeliklerine de Turan Özbay ile Ali Mahir Kadayıfçı getirildi.

Haberin Devamı

YENİ YÖNETİM İŞBAŞI YAPTI

Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen bankalardan merkezleri İstanbul'da bulunan Bayındırbank, EGS Bank, Kentbank ve Sitebank'ın yeni yönetimleri, işbaşı yaptı.

Sabahın erken saatlerinde Kentbank'ın Dolmabahçe'de bulunan genel müdürlük binasına gelen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ekibi, çalışmalara başladı.

Yeni yönetim, eski yönetim kurulu üyeleriyle toplantılar yaptı. Genel müdürlük binası Şişli'de bulunan EGS Bank, Maçka'daki Sitebank ve Maslak'ta bulunan Bayındırbank'ta da BDDK tarafından atanan yeni yönetimin yetkililerden mevcut durum hakkında bilgi aldıkları kaydedildi.

Söz konusu bankalarda işlemler sakin bir şekilde sürdürülüyor. Banka çalışanları normal mesailerine devam ederken, çevrede polis önlemi göze çarpmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!