5.5 milyar TL’lik halka arz

Güncelleme Tarihi:

5.5 milyar TL’lik halka arz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

Artaş Holding’in iştiraki Avrupakent GYO halka açılıyor. Avrupakent GYO, Ak Yatırım liderliğinde toplam 42 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla pay başına 55.08 TL sabit fiyatla 13-14-15 Aralık tarihlerinde talep toplayacak.

Haberin Devamı

65 milyon TL nominal değerli payların sermaye artırımı ile birlikte 35 milyon TL nominal değerli payların ortak satışı şeklindeki halka arz edilecek payların toplam nominal değeri 100 milyon TL, halka arz büyüklüğü ise yaklaşık 5.5 milyar TL olacak. Böylece TAB Gıda’dan sonra en büyük ikinci halka arz gerçekleşecek. Halka arz edilecek payların yüzde 78.5’inin yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 1.5’inin grup çalışanlarına, yüzde 20’sinin yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor.

KÂRIN YÜZDE 50’SİNİ TEMETTÜ DAĞITACAK

Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya “Bu süreci finansman modeli olarak düşünmedik. Amacımız vergi istisnası da değil. Halka arz ile küçük yatırımcıların da kazanmasını amaçlıyoruz. Zaten Avrupakent GYO’nun hiçbir finansal borcu bulunmuyor. Bugün Avrupakent GYO yaklaşık 20 milyar TL değerinde portföye sahip, 2022’de 2.4 milyar TL, 2023’ün ilk yarısında 1 milyar TL’nin üzerinde ciro üreten bir şirket. Esas sözleşmemizde dağıtılabilir kârımızın yüzde 50’sini her yıl temettü olarak dağıtmayı taahhüt ediyoruz. Senede üç kez temettü dağıtacağız. Umarım bu taahhüdümüz diğer GYO’lara da örnek olur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Çetinsaya, halka arzdan sağlanacak gelir için şu bilgileri paylaştı:

“Halka arzdan elde edeceğimiz gelirin yüzde 20’lik kısmını Şişli projesinin finansmanında, yüzde 80’ini ise yatırım finansmanında kullanmayı hedefliyoruz. Ülkemizin dört bir yanında kiralanabilir ticari ünite ve turizm yatırımlarının finansmanında değerlendireceğiz.”

Gayrimenkul sektörüyle ilgili de bir değerlendirme yapan Çetinsaya, kredi imkanlarının sınırlandırılması ve yüksek faiz oranlarının etkisi ile durağan bir dönem yaşandığını söyledi. “2024 yılı da bundan farklı olmaz” diyen Çetinsaya, Artaş Holding’in aktif 6 şantiyesinin olduğunu ve yeni yatırımlar da planladıklarını söyledi.

2024 yılında 3 bini aşkın konutu teslim edeceklerini ifade eden Çetinsaya, 2024 sonu ve 2025 yılında bin 300 konutluk yeni projelere başlayacaklarını da dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!