407 milyon dolarlık kredide imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

407 milyon dolarlık kredide imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya Bankası'ndan, ihracatın finansmanı ve endüstriyel teknoloji projelerine dönük sağlanan, toplam 407.5 milyon dolarlık kredilere ilişkin anlaşmalar dün Ankara'da imzalandı.

Hazine Müsteşarlığı'nda düzenlenen törende anlaşmalara, Dünya Bankası adına Türkiye Direktörü Ajay Chhibber, Türkiye adına da Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Aydın Karaöz imza koydular.

İhracat Finansmanı Projesi'nin tutarı 252 milyon 530 milyon doları buluyor. Türkiye'nin ihracatında reel sektörün desteklenmesine dönük proje kapsamında alınan kredide, Eximbank borçlu, Hazine ise garantör olacak.

Kredi, Eximbank tarafından en fazla 5 özel banka (4 ticari ve 1 kalkınma) aracılığıyla, ihracata yönelik faaliyette bulunan kuruluşlara yatırım sermayesi veya işletme finansmanı amaçları için kullandırılacak.

Kredi, 3 yılı geri ödemesiz 7 yıl vadeli olacak ve libor+yüzde 0.75 oranında faiz işleyecek. Yaklaşık 155 milyon dolara malolacak Endüstriyel Teknoloji Projesi ise Türk Patent Enstitüsü, Tübitak-Marmara Araştırma Merkezi, Tübitak-Ulusal Metroloji Enstitüsü ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından uygulanacak. Dünya Bankası'ndan sağlanan kredi, 5 yılı geri ödemesiz toplam 17 yıl vadeli, faiz oranı ise libor artı yüzde 0.75 olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!