400 şirket ihracat için mutfağa giriyor

Güncelleme Tarihi:

400 şirket ihracat için mutfağa giriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 07:00

EV ve mutfak eşyaları sektörü 2022’de elde ettiği 3 milyar dolarlık ihracatı bu yıl daha da yukarı taşımak üzere büyük bir organizasyona hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İhracatta dünyanın ilk beşi arasına giren Türkiye’nin hedefi yılı 4 milyar dolarla kapatmak. Sektörün ağırlıklı olarak yabancı alımcılarla buluştuğu Ambiyans Ev ve Mutfak Ürünleri İhracat Fuarı için geri sayım başladı. Katılımcı firmalara yeni pazarlara açılma ve ihracat paylarını artırma fırsatı sunan fuar, 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde gerçekleştirilecek.

100 ÜLKEDEN ALICI GELİYOR

80 bin metrekarelik alana kurulan fuara 100’e yakın ülkeden 400’e yakın yerli ve yabancı firma katılacak. Fuarı yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkelerinden profesyonel satın alma yetkililerinin ağırlanacağı fuarda, özellikle Almanya, İtalya, Rusya’nın öne çıkacağı öngörülüyor. Ambiyans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tıraş “Türkiye’de üretim yapan yerli ve yabancı küresel markaların yanı sıra ürün ve teknolojileriyle dış pazarlardan pay almayı hedefleyen yerli işletmeler için de önemli fırsatlar oluşturacağız” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!