400 milyon dolarlık iki dev proje Dubai’de görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

400 milyon dolarlık iki dev proje Dubai’de görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2005 02:14

Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri arasında yer alan Hema Endüstri, turizm ve gayrimenkul alanlarında da büyüyecek. ‘Diamond of İstanbul’ ismiyle 150 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Maslak’ta Avrupa’nın en yüksek binasının inşaatına başlayan Hemai, ‘Pearl of İstanbul’ ismiyle Güzelce’de 250 milyon dolarlık marina kompleksi projelendirdi. Hattat, Dubai’de 400 milyon dolarlık iki dev projeye yatırım yapacak ortak arıyor.

İSTANBUL Hilton’un özelleştirme ihalesine de katılan ve ihalede 228 milyon dolar teklif vererek üçüncü sırada yer alan Mehmet Hattat’a ait Hema Endüstri, turizm ve gayrimenkul alanlarında yeni projeler geliştiriyor.

İstanbul Maslak’ta, 150 milyon dolarlık yatırımla ‘Diamond of İstanbul’ adında 50 katlı, 7 yıldızlı otel, alışveriş ve turizm kompleksi projesi başlatan Hattat, halen bu projenin inşaatını sürdürüyor. İnşaatın 28 metrelik yol altında kalan kısmı tamamlandı. Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’ın Diamond of İstanbul projesinin yanı sıra ikinci büyük yatırım projesi ise Kumburgaz Güzelce mevkiinde planlanıyor. Kumburgaz-Güzelce’de 500 yat kapasiteli bir marina, marinanın içine 500 yataklı 5 yıldızlı bir otel, kongre merkezi, alışveriş merkezi, 250 yatak kapasiteli apart otellerden oluşan bir turizm kompleksi projesi hazırlanmış durumda.

Mehmet Hattat, bu iki önemli projesi ile dünyanın en büyük gayrimenkul ve turizm yatırımları fuarlarından Dubai Fuarı’na katıldı. Hattat, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek ve iki büyük projesine ortak bulmak amacıyla projelerin maketleri ile fuarda görücüye çıktı.

HATTAT TURİZM KOMPLEKSİ:

Hema Endüstri’ye ait toplam 400 milyon dolar değerindeki yatırımlar Dubai’de yabancı yatırımcılara sunuldu. Körfez ülkelerinin petrol zenginlerine sunulan projeler, yabancı yatırımcılardan ilgi görüyor. Toplam 250 milyon dolarlık marina kompleksi İstanbul’da Marmara Denizi kıyısında, İstanbul Boğazı’na yakın bir konumda Kumburgaz Güzelce bölgesinde yer alacak. Proje alanı İstanbul Atatürk Havalimanı’na 30 km. uzaklıkta ve hava limanına otobanla direkt bağlantıya sahip. Proje, 100 bin metrekare büyüklüğündeki arazi üzerinde şekillenecek. Buna ek olarak 150 bin metrekarelik bir alan doldurularak, projeye dahil edilecek. Projenin bir kilometre uzunluğunda bir sahil şeridi bulunacak ve toplam inşaat alanı 300 bin metrekare olacak. Güzelce projesi 500 yat kapasiteli bir marina, beş yıldızlı ve 500 oda kapasiteli de lüks otel, 250 odalı apart otel, 10 bin metrekarelik fuar ve kongre merkezi, 50 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 350 residence ve bir eğlence merkezinden oluşan altı ana bölümden oluşacak.

TASARIMIN HEDEFİ:

Hema Endüstri’nin marina kompleksi projesi bir mercan adasının doğallığına ulaşma hedefinden geliyor. Doğada ortaya çıkan bu zenginliğe ulaşabilmek için proje doğanın en güçlü renkleri, mavi ve yeşilin tüm tonlarından oluşturuluyor. Bu kavramı vurgulamak ve projenin her yerinde görebilmek için, dört mevsim su aktiviteleri, her mevsim yazı yaşatan bir tropikal orman, doğayla iç içe bir yürüyüş parkuru, rehabilitasyon ve sağlık merkezi olarak çalışan bir spa tasarlanmış. Bu ünitelerin görevi, insanları yeşil teraslara, nefes kesici manzaraya yönlendirmek ve yeşil ortamı, suyu, ışığı ve taze havayı hissetmelerini sağlamak olarak tanımlanıyor. Diğer bir taraftan, proje metropolün dinamik yaşam tarzını, metropolün içinde yaşatmayı amaçlıyor. Bu iki özelliğin kombinasyonuyla Güzelce projesinin, yeni bir yaşam tarzı yaratması hedefleniyor. Projede amaç doğanın sakin, huzurlu ortamıyla, İstanbul’un eğlence hayatını bir araya getirmek.

MASLAK’A AVRUPA REKORTMENİ:

Avrupa’nın en yüksek binası Maslak’ta inşa ediliyor. Proje, İstanbul’un gelişmekte olan iş ve alışveriş merkezi olan Maslak’ta konumlanıyor. Proje, 12 bin metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. Halen inşa edilen ve tamamlanması beş yıl sürecek 50 katlı kule, İstanbul Boğazı manzarasına boydan boya hakim bir konumda yer alıyor. Diamond of İstanbul adı verilen proje üç ana bölümden oluşacak. Bunlar kule, alışveriş merkezi ve otopark bölümleri olacak. Kule bölümünde de lüks otel, rezidanslar ve A sınıf ofisler yer alacak. Binanın 28 metrelik kısmı yerin altında, 200 metrelik kısmı ise yer üstünde yapılacak. Bu yükseklikle Diamond of İstanbul, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek binası ünvanını ele geçirecek. Diamond of İstanbul, deprem riskine karşı çelik ve betonarme metotları birlikte kullanılarak inşa edilecek. Bina otomasyonu akıllı bina sistemleri tarafından yürütülecek. Kulenin bioklimatik tasarımı ve çift cephe sistemi sayesinde, doğal havalandırma ve doğal aydınlatma sağlanacak. Bina kendi enerjisini kojenerasyon teknolojisi sayesinde kendi üretecek. Hema Endüstri, Diamond of İstanbul’u öz kaynakları ile inşa ediyor.

Petrol zenginlerine Hema’dan dev projeler

ÇERKEZKÖY’
deki fabrikalarında otomotiv yan sanayi ve traktör üretimi gerçekmleştiren Hema Endüstri, inşaat projeleri de geliştiriyor. Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, ‘Yabancı sermayeyi getirmek amacıyla Dubai’deki fuara iki projemizi taşıyoruz. Amacımız Türkiye’ye yönelen yabancı ilgisinin devamı yönünde beğenilecek ve yatırım yapılabilecek projeler geliştirmek. Bunun için de toplamı 400 milyon doları bulan iki büyük projeyi hayata geçiriyoruz. Her iki proje de 5 yıl içerisinde tamamlanacak. Bu konuda önceden de yabancı yatırımcılarla temaslarımız oldu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Körfez yatırımcılarına yönelik çağrıları da bizim bu kesime yönelmemizde etkili oldu. Ayrıca artan petrol fiyatları ile gelirleri katlanan körfez kökenli yatırımcılara AB kapısı açılmak üzere olan bir ülkede yeni ve karlı bir yatırım seçeneği sunuyoruz’ bilgisini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!