4 milyar dolar emdiler

Güncelleme Tarihi:

4 milyar dolar emdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 00:00

Tüm dünyada kitapları, filmleri ve soundtrack albümleri ile fenomen haline gelen ‘Alacakaranlık’ serisi 4 milyar dolarlık bir ciroya ulaştı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar çekilen 6 filme 418 milyon dolar bütçe ayrılırken, serinin son filmi ‘Şafak Vakti Bölüm 2’ (Breaking Dawn Part II) gişede hasılatı arttırdı. Serinin son filmi ilk hafta sonunda tüm dünyada 340 milyon dolar gelir elde ederken, 6 filmin toplam gişe hasılatı ise 3 milyar dolara yaklaştı. Kitap, müzik ve DVD satışlarıyla birlikte yeni nesil vampirlerin ve kurt adamların yer aldığı ‘Alacakaranlık’ serisinin toplam cirosu ise 4 milyar dolara yaklaştı.

REKOR 709 MİLYON DOLAR

37 milyon dolarlık bütçeyle 2008 yılında başlayan Alacakaranlık efsanesi 4 yılda dev bir ekonomi yarattı. Sinema, TV ve lisans gelirleriyle yapımcısını zengin eden seri, gişe rekorunu geçtiğimiz yıl kırmayı başardı. Serinin aşık vampiri Edward’ı canlandıran Roberth Pattison’ın Mayıs 2011 ile Mayıs 2012 tarihleri arasında film üzerinden 26.5 milyon dolar, serinin Emma’sı Kristen Stewart’ın 34.5 milyon dolar gelir elde ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 410 bin kişi izledi

TÜRKİYE’de gösterime girdiği ilk haftasonu 410 bin kişi tarafından izlenen Breaking Dawn Part II, 4.1 milyon TL hasılat yapmayı başardı. Yıl sonunda en çok yabancı filmler arasına girmeyi hedefleyen film bugüne kadar 30 milyon liralık hasılat yapmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!