38 bankadan 979 milyon dolar kredi

Güncelleme Tarihi:

38 bankadan 979 milyon dolar kredi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2013 00:00

Vakıfbank, Bofa Merrill Lynch’in koordinatörlüğünde 19 ülkeden 38 bankanın katıldığı 251.5 milyon dolar ve 555.2 milyon euro tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Geçen yıl nisan ayındaki sendikasyon kredisini %106 oranında çeviren VakıfBank, temin ettiği bu krediyi dış ticaretin finansmanında kullanacak. 1 yıl vadeli ve Libor-/Euribor + yüzde 1.00 toplam maliyetle temin edilen sendikasyon kredisine 19 ülkeden 38 bankanın katılımı sağlandı. VakıfBank’ın 2013 yılındaki ilk sendikasyon işlemini başarıyla gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Genel Müdür Halil Aydoğan, 979 milyon dolar tutarındaki bu işlemin, VakıfBank’ın güçlü konumunu ve Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarını teyit ettiğini belirtti.

TÜRKİYE’NİN CAZİBESİ

Avrupa’da finansal sorunlar etkisini sürdürürken, Türkiye’nin cazibesinin artmaya devam ettiğini ve Türkiye’ye duyulan ilginin sürmesini beklediğini ifade eden Aydoğan sözlerine şöyle devam etti: “VakıfBank olarak, geçen hafta Türkiye’de bir ilk olan GMTN (Global Medium Term Notes) programı kapsamında 600 milyon dolar tutarındaki ilk tahvil ihracını gerçekleştirdik. Söz konusu işlem, Türk bankaları tarafından uluslararası piyasalarda yapılmış en düşük maliyetli ve en düşük kupon oranlı tahvil ihracı özelliğini taşıyor. Büyüyen Türkiye’nin ihtiyacı olan yurt dışı kaynak miktarını artırarak reel sektörümüzün hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

İmza töreninde söz alan VakıfBank Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Numan Bek ise, “Geçen yıl nisan ayında temin edilen 920 milyon dolar tutarındaki krediyi yenilerken, aynı zamanda toplam maliyeti de indirmiş olduk” dedi. İşlemin koordinatörlüğünü yürüten Bank of America Merrill Lynch Temsilcisi David Pepper da; “İşlemin başarısı, VakıfBank’ın uluslararası muhabir ağının gücünün ve genişliğinin bir göstergesi olmuştur. Türkiye’nin diğer
önde gelen bankalarının sendikasyon kredileriyle uyumlu olarak fiyatlanan işleme, Amerika, Asya, Avrupa ve Ortadoğu’dan 38 banka tarafından katılım sağlanmıştır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!