3600 ek gösterge kimlere verilecek? 3600 ek gösterge son dakika haberleri

Güncelleme Tarihi:

3600 ek gösterge kimlere verilecek 3600 ek gösterge son dakika haberleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 09:44

3600 ek gösterge konusu ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada, ‘3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız.’ demişti. Konu ile ilgili yeni açıklama yapıldı. Peki, 3600 ek gösterge kimlere verilecek, ne zaman çıkacak?

Haberin Devamı

3600 ek göstergede son durumun ne olduğu merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada temmuz ayına işarete etti. Bakan Bilgin, ‘Emeklilerin maaşlarını, kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzereyiz.’ Dedi. Ek gösterge arttıkça maaş ve emekli ikramiyesi de artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor.

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin"3600 ek gösterge meselesi sadece çalışanların değil, aynı zamanda emekli kamu çalışanlarının emekliliğini ilgilendiren bir sorundur. Temmuz'da yapacağımız düzenlemeler var. Emeklilerin maaşlarını, kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzereyiz" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." demişti.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek göstergeye ilişkin "Ek gösterge komisyonu çalışıyor; 2 toplantı yaptık, 3üncü toplantı için gün sayıyoruz. Kamu işveren tarafı bize bir öneri getirecek ve onun üzerinden tartışmamız devam edecek" dedi.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK?

Öğretmen, hemşire, din görevlisi, polis ve yönetici konumunda olan memurları ve bu pozisyondan emekli olanları kapsayacak.

3600 ek gösterge kimlere verilecek 3600 ek gösterge son dakika haberleri

DİĞER UNVANLAR DA EK GÖSTERGE ARTIŞINDAN YARARLANACAK MI?

Şöyle yararlanacak. Düzenlemeyle memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek ve bazı meslek gruplarındaki kademeler değişecek. Daha açık bir anlatımla, belirli kesimlerin ek göstergesi 3600’e çıkartıldığında avukatlar, il müdürleri, şube müdürleri gibi bazı gruplar bundan olumsuz etkilenecek, haksızlık yaşanacak. Bu nedenle ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Bu da yeni ek göstergeler yaratacak. Örneğin, kimi memurların ek göstergeleri 4000, kiminin 4800’e, kiminin 6000’e kadar çıkacak.

Haberin Devamı

EK GÖSTERGE İŞÇİLERİ DE KAPSAYACAK MI?

Hayır, sadece memurları kapsıyor, SSK’lı ya da Bağ-Kurları kapsamıyor.

BAKMADAN GEÇME!