350 milyon dolar yatıracak otel ve ofisle GYO olacak

Güncelleme Tarihi:

350 milyon dolar yatıracak otel ve ofisle GYO olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 00:00

Gayrimenkul sektörüne Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde kazandığı iki ödülle adım atan İlbak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat İlbak, 350 milyon dolar yatırım yapıp, 2013 yılında halka açılmayı planladıklarını söyledi. İlbak’ın portföyünde Tekstilkent, Bursa Kurtköy ve Ortaköy’de şehir oteli yatırımları bulunacak. Holding, ofis yatırımlarına da yer verecek.

Haberin Devamı

İLBAK Holding, konut sektörüne adım attığı iki projesiyle Avrupa’dan tescillendi. İlbak Holding bünyesindeki ML Yapı’nın Newada projesi uluslarar en iyi tasarım ödülünü kazanırken, Bursa Nilüfer Residences ise Avrupa’nın en iyisi olarak dünya finaline kaldı. Gayrimenkul sektöründeki hedeflerini anlatan İlbak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat İlbak, konut yatırımlarının dışında otel projelerinin de olduğunu, yaklaşık 350 milyon dolar yatırıp 4-5 otel açmayı hedeflediklerini söyledi. İlbak’ın planları arasında 2013’te halka açılmak ve otel ve ofis ağırlıklı bir GYO kurmak da yer alıyor.
Şehir otelleri açacak
Outdoor reklam ve şehir mobilyası pazarlama şirketi Ströer Kentvizyon’dan tanınan İlbak Holding, bu yılın başında medya, inşaat, madencilik ve baskı matbacılık alanlarındaki tüm faaliyetlerini tek bir çatı altında topladı. İlbak Holding’in konut yatırımlarını yapan ML Yapı ve turizm yatırımlarını yapan Focus ile inşaatta büyümek istediklerini söyleyen Murat İlbak, “İlk otel yatırımımızı İstanbul Tekstilkent’te 45 milyon Euro yatırımla hayata geçiriyoruz. Ramada Plaza olarak 2012 Haziran ayında açılacak. 284 odası bulanacak” dedi. Şehir otelleri açmak istediklerini ifade eden İlbak, otel yatırımları hakkında şunları söyledi: “Bursa’daki Nilüfer Rezidences projemizde de otel olacak. 3-4 tane şehir oteli açmak istiyoruz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın 40 dönüm arazi üzerinde 250 odalı bir otelin yanı sıra Ortaköy’de de 60 odalı bir butik otel hedefimiz var.”
3-4 yıl içinde 300-350 milyon dolarlık yatırım hedefleri olduğunu açıklayan Murat İlbak, “2013 yılında GYO kurarak halka açılmayı hedefliyoruz. Başarılı halka arzları incelediğimizde, portföyün ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Biz de otel ve ofis odaklı bir portföy oluşturacağız. Geliştirmeye açık arazilerle de ilgileniyoruz. Kira getirisi olan yatırımlar ve çeşitlilik önem kazanıyor. Garanti edilmiş geliri olan GYO’ların başarısı devamlı oluyor. Alışveriş merkezleri ve otel yatırımları çok değerli. Ancak biz alışveriş merkezi yatırımı düşünmüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bursa’nın en yükseği olacak

Haberin Devamı

ML Yapı’nın ikinci projesi Bursa’daki Nilüfer Residences, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Avrupa’nın En İyi Yüksek Katlı Rezidans Mimarisi seçilirken, 12 Aralık’ta dünya birincisi olmak için aday oldu. Dara Kırmızıtoprak ve GAD’ın mimarisini hazırladığı Bursa Nilüfer Residences, şu anda ruhsat aşamasında. 28 katlı proje 110 metre ile Bursa’nın en yüksek binası olacak.

Önemli olan yeni yaşam biçimi ortaya çıkarmak

ULUSLAR-ARASI Gayrimenkul Ödülleri’nde ML Yapı’nın iki projesine de ödül kazandıran mimarlar Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu, 3 yıldır birlikte çalıştıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Autopia projesi ile ödül almıştık. Bu yıl da 5 kategoride ödül kazandık. Türkiye’de iyi mimarlar olduğunu dünyaya göstermek istiyoruz. Hem yatırımcı, hem imalatçı hem de mimarlar artık projelere kendi kimliklerini yansıtıyorlar. Bir çizim yaparken, proje hazırlarken elde edilen yeri kapalı alan metrekareleri olarak hesaplamak yanlış. Önemli olan yaşam biçimi veren projeler ortaya çıkarmak. Bunu yaparak hem projeleri daha değerli ve yaşanabilir yapabiliriz hem de müşteriler için daha cazip hale getirebiliriz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!