340 milyon liralık dört yeni projeye başlıyor

Güncelleme Tarihi:

340 milyon liralık dört yeni projeye başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 00:00

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Halkalı’da yaptırıcağı doğa ve eğlence parkı Temapark’ı Kantur-Akdaş ortaklığı ile yapacak olan Mesa, yeni projelerine hız verdi.

Haberin Devamı

Mesa, sonbaharda İstanbul’da 2’si Kartal’da olmak üzere, Kağıthane ve Bahşehir’de toplam 4 projeye başlayacak. Mesa Yönetim Kurulu üyesi Can Aynagöz, bu projelerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 340 milyon lira olacağını söyledi. Can Aynagöz’ün verdiği bilgilere göre Mesa, Kağıthane’de 120 milyon TL’lik yatırımla Anadolu Lisesi’nin karşısındaki 27 dönümlük arsaya Ferko’yla birlikte 40 bin metrekare ofis alanı yapacak. Kartal’da ise E5’e paralel 17 dönüm arazide küçük evlerden oluşan 254 konutluk bir proje yapılacak. Kartal’daki ikinci proje ise sahilde 21 dönümlük arazide 200-250 konutluk bir proje olacak. Bahçeşehir projesinin satış ve inşaatına geçen ay başlanırken, 180 konutluk projesin 60 dairesi daha lansman yapılmadan sahibini buldu.
Aylık kira 2 bin lira
298 konutluk Çengelköy’de Mesa evlerini tamamlayan şirket, bu projede nisan ayından itibaren teslimlere de başladı. Çengelköy’de Mesa, 2008’de küresel krizinin en yoğun döneminde 4 bin 300 TL metrekare birim fiyatından başlarken, projede şu an satışların metrekaresi 7 bin liranın üzerine çıktı. 40 konutun satışının sürdüğü projede, konut büyüklükleri 80 ile 290 metrekare, fiyatları ise 730 bin ile 1 milyon 955 bin lira arasında değişiyor. Çengelköy’de Mesa’da kiralar 2 bin lira ile 7 bin 500 lira arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Temapark’ta inşaat yıl sonuna doğru başlar

HALKALI’daki doğa ve eğlence parkı Temapark’ta Kantur-Akdaş ortaklığı ile yapacak olan Mesa’nın Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz, inşaatın yıl sonuna doğru başlayacağını söyledi. Amerikalı mimarlık ofisi Gensler ile anlaşan ortaklık, bu projede Türkiye’nin en büyük fuar ve kongre merkezini de inşa edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!