340 milyon dolara üçü bir arada proje

Güncelleme Tarihi:

340 milyon dolara üçü bir arada proje
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 00:00

Nurol GYO, Doğan Grubu’ndan satın aldığı Hürriyet Medya Towers’ın arazisinde gerçekleştireceği ‘Nurol Park’ı satışa çıkardı. Toplam 1118 konut ile mağaza, ofis ve otelden oluşan proje, 340 milyon dolara tamamlanacak. Projede, yüzde 18 KDV uygulanacak.

Haberin Devamı

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçtiğimiz nisan ayında Doğan Grubu’ndan 127.5 milyon dolara satın aldığı Hürriyet Medya Towers arazisinde gerçekleştireceği Nurol Park projesini satışa sundu. 55 bin metrekarelik arazide toplam 340 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek projede, 1.118 konut, 70’e yakın sokak mağazası, 20 bin metrekarelik ofis bloğu ve 162 odalı bir otel yer alacak. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, 314 daire için ön talep aldıklarını söyledi.

LOFT VE REZİDANS

Aykaç, Nurol Park’ta yer alan toplam 1118 dairenin 154’ünün rezidans, 84’ünün loft ve 880’inin kule dairesi olacağını belirterek, şu bilgileri verdi: “7 katlı iki blokta yer alan loft dairelerinde 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor. Loft’lar 113 ile 191 metrekare arasında değişiyor. 13 katlı rezidans bloğundaki daireler ise  1+1 ve 2+1 seçeneklere sahip. Rezidanslar 54 ile 83 metrekare arasında değişen boyutlara sahip. Kule daireleri 10 ile 31 katlı 4 blokta toplanıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklere sahip kule dairelerinin boyutları 74 ile 204 metrekare arasında değişiyor.”

YÜZDE 18 KDV NUROL’DAN

Nurol Park, Maliye Bakanlığı’nın yeni KDV uygulamasından etkilenen ilk projelerden birisi. Projenin ruhsatı 31 Aralık 2012’den sonra alındığı için yeni KDV oranlarına göre değerlendirilecek. Buna göre projedeki KDV oranı yüzde 18 olacak. Musa Aykaç, konutların KDV’sini fiyatlarına yansıtmayacaklarını belirterek, “Nurol Park’ta konutların KDV tutarını tüketiciye yansıtmıyor, biz ödüyoruz. Metrekare fiyatlarımız da 2 bin 900 liradan başlıyor” diye konuştu.

KONUT VE TİCARİ AYRILIYOR

Projenin tüm fonksiyonlarıyla 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanacağını ifade eden Aykaç, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Nurol Park’ı bir ‘Yaşam Vadisi’ olarak tasarladık. Projemizin 24 bin metrekarelik bir bölümünü peyzaj alanı olarak kullanacağız. Nurol Park’ı kapalı site mantığından uzak, çevresiyle iletişimi kopmayan bir proje olarak tasarladık. Projenin sağ kısmını konut bölümü, sol kısmını ise ticari bölüm olarak konumlandırdık. Projede üst ve alt platform arasında 7 metrelik kot farkı bulunuyor. Üst kottaki konut blokları bir avluya açılıyor. Alt kotta ise ticari alanlar yer alıyor. Projede 250 metrelik avlu halka açık olacak.”

Haberin Devamı

Bölge hızlı  gelişiyor

GÜNEŞLİ’de Hürriyet Gazetesi’nin eski yerine inşa edilecek Nurol Park projesinin bölgenin değerini artıracağını ifade eden Musa Aykaç, “Bölgenin gelişimi durdurulamaz nitelikte. Proje tamamlandığında 3 yıl sonra, herkesin kazandığını birlikte göreceğiz. İkitelli, Çatalca, Çorlu gibi yoğun sanayinin olduğu bölgelere olan yakınlığı Güneşli’yi ticaret hayatı için daha ayrıcalıklı bir yere koyuyor. Özellikle son yıllarda artan konut ve otel projelerinin varlığıyla da uluslararası yatırımlar bölgeye yöneliyor” dedi.

Haberin Devamı

Metro gelecek

NUROL Park’ın, ulaşım açısından da alternartifler sunduğunu ifade eden
Musa Aykaç, şu bilgileri verdi: “Proje TEM ve E5 arasındaki Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alıyor. E5’e 6 km, TEM’e 3 km mesafede bulunan Nurol Park’ın Atatürk Havalimanı’na uzaklığı ise 7.5 km. Atatürk Havalimanı taşınırsa, 3. havalimanına da ulaşacak yollar projenin yakınından geçiyor. Öte yandan, proje yapılması planlanan metro hattının Evren Durağı’na ise 230 metre mesafede bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!