32 trilyonluk yat daha üretilmeden satıldı

Güncelleme Tarihi:

32 trilyonluk yat daha üretilmeden satıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2003 01:35

Ünlü İngiliz yat üreticisi Sunseeker'in yetkilileri, henüz tasarım halindeki ‘‘Sunseeker 135’’ten 2 tane sattıklarını belirttiler. Sunseeker'in 135 feet, yani 41.14 metre uzunluğunda, 8.40 metre enindeki lüks teknesi henüz tasarım halinde.

Tekne, her biri 2700 kilowatt, yani 3600 beygir gücünde iki motorla çalışacak. Her yıl 3 ya da 4 tane üretilmesi planlanan teknede, biri flybridge (teknenin kumanda edilebildiği üst güverte) olmak üzere 4 güverte bulunuyor. 190 ton ağırlığındaki tekne 35 ton yakıt ve 7.5 ton su alabiliyor.

Modern teknolojinin deniz seyri için yarattığı tüm olanakların kullanıldığı komposit fiberglas teknede bulunan 4 kişilik personel kabini, istenirse 10 kişinin kalabileceği şekilde dizayn edilebilecek. Teknede radar ve uydu sistemleri de yer alıyor.

Alt güvertede, her birinde tuvalet de yer alan 2'şer kişilik 6 kabin bulunan teknenin bir üst güvertesinde istirahat, yemek ve seyir amaçlı 3 tane salon ve master kabin (tekne sahibinin kaldığı büyük yatak odası, genellikle içinde koltuklar da yer alıyor) bulunuyor. Yemek salonunda 12 kişilik bir masa bulunan yüzen sarayın içindeki barlarda da aynı anda 3 ya da 4 kişi taburelerde oturup, bar sohbeti yapabilecek. Üçüncü güvertede de bir kabin ve 4 tabureli bir barın yer aldığı yatın flybridge'inde de jakuzi ve 3 tabureli bir bar yer alıyor.

Güverte döşemelerinde tik ağacı, ahşap mobilyalarda ise kiraz ağacının kullanıldığı yatın içinde dahili bir telefon sistemi var. Halıdan perdeye tüm döşemelerin alıcının isteğine göre yapılacağı ‘‘Sunseeker 135’’te istenirse kabinlerin birleştirilmesi ve dekorasyon değişikliği de mümkün. Yatta gelişmiş bir yangın ve güvenlik alarmı var. Trifaze elektrik sistemi olan yüzen sarayda televizyondan DVD'ye, surround sisteme kadar rahat bir seyir geçirmek için her tür konfor yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!