31 milyon dolara Probil’i aldı ‘büyük oyunculuk’ mesajı verdi

Güncelleme Tarihi:

31 milyon dolara Probil’i aldı ‘büyük oyunculuk’ mesajı verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2011 00:00

Geçtiğimiz hafta Türk Telekom ile 2.6 milyon dolarlık sözleşme imzalayan telekomünikasyon sektörünün önde gelen şirketlerinden Netaş, şimdi de bilgisayar ve iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren Probil’i satın aldı.

Geçtiğimiz mayıs ayında görüşmelere başlayan Netaş ve Probil anlaşma sağlayınca, hisselerinin tamamının satın alınmasına yönelik hisse devir sözleşmesi imzalandı. Netaş’ın, 31 milyon dolar bedelle satın aldığı Probil hisselerinin devri, Rekabet Kurumu’nun onayı ve sözleşmedeki ön şartların gerçekleşmesinin ardından tamamlanacak. Netaş, bilişim sektörünün önde gelen firmalarından Probil’i bünyesine katarak, sistem entegrasyonu alanındaki büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atmış olacak.

Yeni açılım

Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay, satın alma süreciyle ilgili şunları söyledi: “Netaş’ın iletişim teknolojilerinde sahip olduğu ciddi deneyim, mühendislik ve Ar-Ge gücünü, Probil’in kurumsal pazarda geliştirdiği yetkinliklerle birleştirmekten son derece mutluyuz. Satın alma operasyonu, son 5 yıldır yılda ortalama yüzde 20 büyüme başarısı gösteren, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı şirketlerine yüksek teknoloji iletişim çözümleri sunan Netaş’a pek çok farklı sektörde yeni açılımlar sağlayacak. Her biri kendi alanında son derece dinamik ve inovatif iki şirketin yaratacağı sinerjiyle, Türkiye’de ve bölgede sistem entegrasyonu alanında en büyük oyuncu olma hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

Probil Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy da, “Satın alma operasyonu sonucunda, Türkiye’de kendi alanının en başarılı şirketlerinden Netaş ve Probil, ortak hedefler doğrultusunda güçlerini birleştirdi. Bundan sonraki süreçte, müşterilerimize çok daha geniş bir yelpazede uçtan uca çözümler sunacağız” dedi.

Yurtdışı faaliyetlere ağırlık

Bu yılın ilk yarısında 100 milyon liranın üzerinde gelir ve 9.45 milyon lira vergi sonrası net dönem kârı açıklayan Netaş, yurtdışı faaliyetlerine ağırlık veriyor. Netaş, yeni nesil iletişim teknolojilerini, servisleri ve uygulama yazılımlarını, Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde kurmayı hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!