300 çiftçi icralık oldu

Güncelleme Tarihi:

300 çiftçi icralık oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2010 14:11

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı, aidatını ödemeyen 300 çiftçiyi icraya verdi.

Haberin Devamı

Ahlat Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı İzzet Güvendik,  ilçedeki çiftçinin dekar başına kendilerine ödemeleri gereken 50 kuruşu ödemedikleri için, icraya verildiklerini söyledi.

Kurulun toplan 5 çalışanının olduğunu belirten Güvendik, tarla ve çayırları korumakla görevli kurulun aidatlarını toplayamadığı için zor durumda kaldığını ve 32 lira ile 247 lira arasında değişen üye aidatları için, ilk etapta 133 çiftçiyi icraya verdiklerini belirtti. Güvendik, şöyle konuştu:

“Çiftçi olmayan bu görevi üstlenemez. Bu görev için çiftçi olmak şarttır. Ben bir yıldır bu görevi yürütüyorum. 4081 sayılı kanuna göre, biz bu işi icra ediyoruz. Çiftçinin arazilerini korumak için faaliyet gösteriyoruz ve bekçi tutuyoruz. Bu bekçilerin sigorta ve maaşlarını Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı ödüyor. Bekçilerin maaşlarını ve sigorta giderlerini ödememiz için, İlçe Kaymakamlığının başkanlığında ücret takdiri yapılıyor. Bu hizmetimizin karşılığında çiftçiden dekar başına 50 kuruş ücret talep ediyoruz. 60 dekarı olan 30 lira, 200 dekarı olan 100 lira yıllık ücret ödüyor. Ancak 710 kayıtlı çiftçiden 410'ü ücretini yatırdığı halde, 300 çiftçi bu ücretlerini ödemedi. Biz de dosyalarını hazırlayıp icraya veriyoruz.”

Haberin Devamı

Bugüne kadar aidatını ödemeyen çiftçi için icra kanalıyla tahsil yöntemine başvurmadıklarını açıklayan Güvendik, zor durumda kaldıkları için icra kanalıyla ücretleri tahsil etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

İş yapınca iyi, ancak aidatları toplamaya gelince kötü olduklarını anlatan Güvendik, şunları kaydetti:

“Hem giderlerimizi karşılamak hem de bu aidatı ödeyenlerin de hakkını korumak için, kimseye taviz vermeden, bu görevimizi yürütmek zorundayız. Biz tamamen hizmeti ifa etmek için buradayız. Hatta bu hizmetimin karşılığını başkan olarak ben ücret almıyorum. Yaptığımız iş zor bir iş. Çünkü iş yapınca iyi, ücreti toplamaya gelince kötü oluyoruz. Çiftçiler '30 lira için çiftçi icraya verilir mi?' diye soruyor. Ama başka çaremiz yok. Bu tahsilatı böyle yapmazsak bu görev de yapılmaz.”

Haberin Devamı

İcraya verilen çiftçiler ise, bedelin kendileri için çok olduğunu, miktar az görünse de onu bile ödeyecek durumlarının olmadığını bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!