300 bilim insanı bu merkezde toplanacak

Güncelleme Tarihi:

300 bilim insanı bu merkezde toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 07:00

İlaçta cari açığı önlemek adına önemli bir yerli yatırımın ilk adımı atıldı.

Haberin Devamı

Sanayi Bakanlığı’nın nitelikli proje destekleme stratejisi kapsamında yürütülen ‘Hamle Programı’nın da bir parçası niteliğindeki yatırım ilaç sektörünün devlerini buluşturdu. İlaçta 37 yıllık geçmişe sahip Polifarma, birçok projeye ve üretime olanak sağlayacak, 11 bin metrekarelik alana kurulan Ar-Ge merkezinin temellerini attı.

2024’TE FAALİYETE GEÇECEK

Polifarma’nın Tekirdağ–Ergene ilçesinde bulunan üretim tesisinde hayata geçireceği projede tasarım ve verimlilik açısından fonksiyonel Ar-Ge merkezleri hedefleniyor. 2024’ün ilk aylarında tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanan merkezde şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı ve sona yaklaştığı nadir bir hastalığın tedavisine yönelik yetim ilacın üretimi gerçekleşecek. Ayrıca biyoteknolojik ilaçlar üzerinde çalışılacak merkezde yeni üretim bölümü, Ar-Ge laboratuvarları, teknik bölümler, yönetim ofisleri ve eğitim & seminer alanları yer alacak. Tesisin en büyük özelliği ise ilaç alanında 300 bilim insanını bir araya getirecek olması.

Haberin Devamı

EĞİTİMLERE ODAKLANDI

Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu yeni yatırıma yönelik hedeflerini şöyle anlattı: ‘‘Ar-Ge ekibimizin, dünyada ilk jenerik olacak şekilde geliştirme süreçlerine devam ettiği ve sona yaklaştığı yetim ilacın ve biyoteknolojik ilaçların üretimi bu alanda yapılacak. Sanayi Bakanlığı nitelikli proje destekleme programı olan ‘Hamle Programı’ ile desteklenen bu ilacın üretimi için tasarlanan üretim alanı ülkemizde ilk ve tek olacak. Polifarma Akademi projemizle de mezun öğrencilerin mesleğe hazırlanmasının yanı sıra mevcut çalışanlarımızın teknik ve kariyer gelişimini sağlayacak eğitim programlarının düzenleneceği 2 bin 200 metrekarelik eğitim ve sempozyum alanı tasarlandı.’’

‘GURUR DUYARIZ’

Törende konuşan Vali Sn. Recep Soytürk ‘‘İstihdam sağlayacak bir tesisin açılışını yapmak heyecan vericidir ama o istihdam sağlayan tesis aynı zamanda bir AR-GE Merkezi ise bizi daha da heyecanlandırır. Türkiye’de üretilmeyen, ithalatı yapılan ürünlerin burada üretilecek olması bizi mutlu eder ve gurur duyarız. Yönetim Kurulu Başkanına, Başkan Yardımcısına ve buradaki tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.’’ dedi. Sözlerinin ardından Sn. Vildan Kumrulu, Tekirdağ Valisi Sn. Recep Soytürk ve Ergene Kaymakamı Sn. Kadir Duman’ın butona basmasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!