30 bin liralık Duster'a talep yağdı

Güncelleme Tarihi:

30 bin liralık Dustera talep yağdı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 25, 2010 17:04

Renault Grubu markalarından Dacia'nın 30 bin liradan satışa çıkardığı SUV modeli Duster'a talep yağıyor. Dacia Türkiye Marka Yöneticisi Orhan Çetin, Duster ile 'otomobil görmeden satın alınmaz' tabusunu yıktıklarını ve tüketicilerin internet sitesi ile call center'lar üzerinden sipariş yağdırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dacia'nın ilk kez Mart ayı başında Cenevre'de görücüye çıkardığı arazi aracı Duster, 30 bin liradan başlayan fiyatları ile dikkat çekiyor.

Araç teslimlerinin 26 Nisan'da başlayacağı Duster için gelen yoğun ilgi üzerine şirket, aracı iki ayrı şubede görücüye çıkardı. Duster şimdiye kadar sadece internetten ve bayilerdeki broşürler üzerinden incelenebiliyordu.

Ä°ÅŸte Dacia Duster / Foto-Galeri

BİR GÜNDE 99 BİN ZİYARETÇİ

Dacia Türkiye Marka Yöneticisi Orhan Çetin, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, daha fiyat bilgilerini açıklamadan önce Duster'a büyük bir ilgi oluştuğunu ve bunu internet siteleri üzerinden takip edebildiklerini kaydetti. Çetin, aracın lansmanını yaptıktan sonra da internet sitesini bir günde 99 bin kişinin ziyaret ettiğini, ayrıca call center'lar üzerinden de büyük talep gördüklerini belirtti. Çetin, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Şu ana kadar hem şubelerimiz hem yetkili satıcılarımızdan aldığımız bilgiye göre ilgi çok büyük. Aynı durum call center'ımız ve internet sayfamızda da görüyoruz. Duster'ın karşılaşacağı bu ilgiyi öngörüyorduk o yüzden de tüm satış noktalarımıza broşür ve bilgi dosyaları gönderdik. Biliyorsunuz Türkiye'de otomobili görmeden satın alınmaz gibi bir anlayış vardır. Duster'ın yıktığı tabulardan biri de bu oldu.

Çünkü aracı görmeden araca dokunmadan sipariş veriyorlar. Ancak karar vermek için aracı görmek isteyenlerin talepleri de yoğunlaşınca, planlamamızda olmamasına rağmen eğitim için getirdiğimiz araçlardan ikisini İstanbul İstinye ve Küçükyalı'daki Mais şubelerimizde sergileme kararı aldık."

SATIÅžTA TEREDDÃœT YOK, TEK SIKINTI ARZ

Dacia'nın fiyat felsefesi konusunda çok katı ve çok net bir marka olduğunu anlatan Çetin, "Zaten çok hesaplı fiyattan uygun ürünleri sunma felsefesi ile yola çıktığımız için 'aldatıcı tarifeler' yok. Ne görüyorsanız o. Müşterilere gizli veya aleni indirimler yapmak yerine net fiyat üzerinden gidiyoruz" dedi.

Aracın satışı konusunda Türkiye'de herhangi bir tereddütlerinin olmadığını ifade eden Çetin, tek sıkıntının arz konusunda yaşanacağını söyledi. Çetin şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Satılabilirlik konusunda en ufak endişemiz yok. Bizim görevimiz fabrika kapasitesi dahilinde üretilen araçlardan maksimum tedariği sağlamak. Diğer ülkelerden alarak arzı artırmak ve Türkiye'ye maksimum sayıda aracı getirmek istiyoruz. Bu seneki hedefimiz 2 bin 900 araç getirtmek. Şu andaki tek sıkıntımız arz."

4x2 VERSÄ°YONU DAHA FAZLA SATACAK

Duster'ın orta sınıfa yönelik bir SUV olduğunun altını çizen Çetin, "Bir arazi aracına ihtiyacı olanlara ve bir SUV'a sahip olmayı otomobil sahibi olmanın en üst noktası olarak görenlere yönelik hazırlanan bir araç. Dolayısıyla biz C segmentindeki müşterilerden SUV'a geçmek isteyenlere ve o hayali kuranlara Duster'ı sunacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea299af018fbb8f86f0d41
Çetin, ÅŸu anda Duster'ın 4x2 versiyonuna daha yoÄŸun bir ilgi olduÄŸunu ve bunu en baÅŸtan öngördüklerini belirterek, "Yaptırdığımız araÅŸtırmalar gayet net ortaya koyuyor ki müşteriler bu tip araçları daha çok ÅŸehirde kullanıyor ve aslında 4x4 özelliklerine günlük hayatlarında çok ihtiyaç duymuyorlar. Duster'ın 4x4 özellikleri çok güçlü olsa da 4x2 versiyonlarının daha fazla satacağını öngörüyoruz" dedi.Â

Dacia modellerinin son yıllarda Avrupa'da da ciddi rakamlara ulaştığı bilgisini veren Çetin, Almanya'da 80 binden fazla, Fransa'da ise 66 bin adet Dacia satıldığını kaydetti.

PAZAR PAYI HEDEFÄ° YÃœZDE 3

Haberin Devamı

Türkiye'nin Dacia'nın 7'inci pazarı olduğunu söyleyen Çetin, üst yönetimin de Türkiye'nin öneminin farkında olduğunu vurguladı. Dacia'nın geçen sene 9 bin 761 adetlik satışla yüzde 1.8 pay aldığını anlatan Çetin şöyle devam etti:

" 2010 yılında 15 bin araç hedefimiz var. Duster'dan yaklaşık 3 bin, Sandero ve Logan MCV'den 4'er bin, Logan Sedan'dan 3 bin civarında satarız. Diğer ticari araçlarımızla da 15 bine ve yüzde 3 pazar payına ulaşırız."

eguler@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!