3 milyar euroluk vurgun

Güncelleme Tarihi:

3 milyar euroluk vurgun
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 00:00

İtalyan Bulgari’nin 2006 yılından bu yana 3 milyar euroluk vergi kaçırdığı belirlendi. Markanın sahipleri Paolo ve Nicola Bulgari’nin 46 milyon euroluk taşınmazına el konulerken, Roma’daki mücevher mağazası ve binası mühürlendi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ İtalyan lüks markası ve mücevhercisi Bulgari’nin 2006’dan bu yana yasal olmayan yollardan yanlış beyanla 3 milyar euro vergi kaçırdığı ortaya çıktı. Roma Savcılığı markanın 46 milyon euroluk taşınmazına el koydu. Bulgari’nin sahipleri Paolo ve Nicola Bulgari dışında markanın İtalya temsilcisi Maurizio Valentini ve CEO’su Francesco Trapani hakkında yolsuzluktan ve devlete zarar vermekten soruşturma açıldı.
Türkiye’den geçtiğimiz yüzyıl İtalya’ya göç eden Rum kökenli Sotirios Voulgaris’in kurduğu mücevher atölyesi son yıllarda sosyetenin bir numaralı kuyumcusu olmuştu. 2006’dan bu yana Hollanda, İrlanda ve İsviçre’deki özel bankalara düşük vergi göstererek para aktaran Bulgari ailesinin yaklaşık 3 Milyar euro vergi kaçırdığı maliyece saptandı. Maliye polisleri Roma savcılığının isteği doğrultusunda yine Roma’daki Bulgari’nin Via Condotti sokağındaki mücevher mağazasıyla 5 katlı sergi binası mühürlendi.

Haberin Devamı

3.7 MİLYAR EURO

Bulgari, 2011 yılında dünyanın en büyük moda gurubu olan Fransız Louis Vuitton’un (LVHM) bünyesine girmişti. Hisse devri şeklinde gerçekleşen satın alma sonunda Bulgari’nin değeri 3.7 milyar euroya ulaşmıştı. Fransız dev, Bulgari ailesine ait olan yüzde 50.4’lük hisseyi devralırken aileden iki temsilci yönetimde kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!