3. köprü 1998'de

Güncelleme Tarihi:

3. köprü 1998de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı'nda Sarayburnu'nu Kadıköy'e bağlayacak 3'üncü köprünün yapılması için start verildi. DPT, köprünün 1998 yılı programına alınmasını onayladı.

Raylı iki şerit

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 1997 yılı programına alınmasını istediği köprü, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek. Köprünün 6 şeridi karayolu, iki şeridi de raylı taşıma olmak üzere sekiz şeritten oluşacak.

1 kilometre güneyde

Köprü, 1. Boğaz Köprüsü'nün 1 kilometre güneyine inşa edilecek. Sarayburnu'nu Kadıköy'e bağlaması planlanan köprünün nereye inşa edileceği önümüzdeki günlerde kesinleşecek. Köprü, Sirkeci ve Haydarpaşa bağlantısını da tamamlayacak.

Japonlar talip

Proje ile Japon firmalarının çok ilgilendiği, köprünün fizibilite etütlerinin Japon kredi kuruluşu JİCA tarafından hibe şeklinde yapılacağı öğrenildi. İhale ile ilgili çalışmalar önümüzdeki günlerde hız kazanacak.

Köprü zammına protesto

Boğaz Köprüleri geçiş ücretlerine yapılan yüzde 150'lik zam, dün gece yarısından sonra yürürlüğe girdi. Saat 24.00'ten itibaren uygulanan zamlı tarifeyle köprüden geçen sürücüler, yüksek zammı klakson çalarak protesto etti. Sürücülerin yeni zammı protesto etmeleri nedeniyle, gişeler önünde uzun kuyruklar oluştu. Zamlı tarife şöyle:

Otomobil: 250 bin

Otobüs: 400 bin

Motosiklet 100 bin

TIR: 4 milyon

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!