3 büyükten 2 milyar dolarlık dev yatırım

Güncelleme Tarihi:

3 büyükten 2 milyar dolarlık dev yatırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2013 00:00

MESA, Artaş&Öztaş ve Kantur&Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından Halkalı’da hayata geçirilecek ‘Tema İstanbul’un konut bölümünde inşaat ve satış başladı. Projede satışa çıkarılan 2.200 konut için 1 haftada bin 57 ön talep alındı.

Haberin Devamı

MESA, Artaş&Öztaş ve Kantur&Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından Halkalı Atakent’te planlanan Tema İstanbul projesinin konut bölümünde inşaat başladı. Projede 330 dönüm arsa üzerine inşa edilecek 3614 konutun 2.200 konutluk kısmı satışa çıkarıldı ve 1 haftada bin 57 konut için ön talep alındı. 1.5 milyon metrekare alan üzerinde 2 milyar dolarlık yatırımla tamamlanacak Tema İstanbul, birçok farklı fonksiyonu içerisinde barındıracak. Projede; 3.614 konut, Türkiye’nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alan, oteller ve rezidans bölgesi bulunuyor.

DEVLER ORTAK OLDU

Türkiye’nin en büyük karma kullanım gayrimenkul geliştirme projelerinden biri olan Tema İstanbul’un yapımını Türkiye’nin en büyük üç inşaat grubu gerçekleştirecek. Projede Mesa yüzde 43, Artaş yüzde 39, Öztaş yüzde 10 ve Kantur&Akdaş da yüzde 8 paya sahip. Dün düzenlenen basın toplantısında Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kantur&Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ve Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan projeyle ilgili soruları yanıtlarken, konut projesini hazırlayan 2 DG Mimarlık, temalı park alanının tasarımını yapan Hollandalı Joravision ve projenin master planını gerçekleştiren ABD’li Gensler de toplantıda hazır bulundu.

Haberin Devamı

2 YIL HAZIRLANDIK

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, projenin büyüklüğü ve özelliği nedeniyle hazırlıkların 2 yıl sürdüğünü belirterek, “Master plan için uluslararası yarışma açtık ve ABD’li Gensler ile anlaştık. Konut alanı için de proje yarışmayla ortaya çıktı. Burası, Tema World projesi ile bütün bölge için bir şehir merkezi haline gelecek. TOKİ’ye 4 yıl sonra satış hasılatından elde edilecek gelirin üzerinde bir teklifte bulunarak arsanın tamamını aldık” dedi.

YAZ ORTASINDA TALEP YÜKSEK  

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise şu bilgileri aktardı: “Yaz ortasında olsak da satışa çıkıyoruz. Çünkü projemize güveniyoruz. Konut inşaatı 24 ayda tamamlanacak. Temalı Eğlence parkının inşaatı 1-1.5 yıl içinde başlayacak. Proje bitimine
kadar 4 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Proje tamamlandığında yaklaşık 12 bin kişi bu konut bölgesinde yaşayacak.”

Haberin Devamı

Tema World’de, 3 milyon kişi eğlenecek

TEMA İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan projede konutların ortalama metrekare fiyatının 3.400 TL olduğunu belirterek şu bilgileri aktardı: “1+1’den 4+1’e kadar daire seçeneklerimiz var. Alçak katlı bloklarımız 3-12 kat, yüksek katlı bloklarımız ise 18-30 kat arasında değişiyor. Projede beş açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness center, kapalı ve açık spor ve aktivite alanları, multi spor sahası ve tenis kortları da yer alıyor. Yaklaşık 6.000 araçlık kapalı ve 650 araçlık açık otopark alanımız olacak. Ortaklarımızın güçlü yapısı ile eğlence parkı için 400 milyon dolarlık yatırım planlandı. Standartların çok ötesinde, Türkiye’nin gerçek anlamda ilk temalı eğlence parkı olacak Tema World, yaklaşık 400 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. Kurgulanmış hikâyeleri, birbirinden farklı ve renkli temaları, hayal ile gerçeği buluşturan kahramanları ve heyecanlı aktiviteleri ile bir ilke imza atacak olan Tema World, yıllık ortalama 3 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.”

Haberin Devamı

Eski çöplük küçük bir alan

Kantur&Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, konut projesinin en önemli özelliğinin yeşil alanının çok olması olduğunu söyledi ve bir soru üzerine eski Halkalı çöplüğünün bu alan içindeki konumunu şöyle açıkladı: “Biz çöp alanı ıslahında da uzmanız. Ancak burada çok uzun süredir saten çöp dökümü yok. Dolayısıyla ıslah gerektiren bir çöp alanı da yok. Ayrıca 1.5 milyon metrekarelik alan içinde eski Halkalı çöplük alanı çok küçük bir alan olarak kalıyor ve projemizde bu alan üzerine hiçbir yapı inşaasını öngörmedik.”

Evora Park’ta teslimler başladı

TEKNİK Yapı tarafından yaklaşık 30 ay önce ‘Akılcı Proje’ olarak satışa sunulan 432 dairelik Evora Park projesinde daire teslimleri başladı. Samandıra Fenerbahçe tesislerinin yanında, doğa ile iç içe olan Evora Park, tamamlanana kadar yüzde 50–75 prim yaparak daire sahiplerine çifte mutluluk yaşattı. Evora Park projesindeki 432 dairenin 417’sinin satıldığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Projeyi zamanında teslim ediyoruz. İlk başta söylediğimiz gibi projemizdeki daireler konum ve şerefiyesine göre yüzde 50 ile yüzde 75 prim yaptı. Yıl sonuna kadar bu oran yüzde 100’le kadar çıkar” dedi.

Haberin Devamı

121 konaklı proje

BÜYÜKÇEKME-CE’de vadi, göl ve deniz manzaralı Günışığı Konakları yeni sahiplerini bekliyor. Proje 263 dönüm arazi üzerine kurulu 121 konaktan oluşuyor. Konaklar, ortalama 2.5 dönüm bahçe içinde yer alıyor. Konakların özel yüzme havuzu ve kapalı garajı bulunuyor. Hadımköy gişelerine 3 kilometre uzakta olan proje, TEM ve E-5 çıkışlarına da çok yakın.  Güvensa Yapı tarafından hayata geçirilen projede her biri 3 kattan oluşan konaklar; 520, 650 ve 950 metrekarelik alternatiflerle, 1.5 ile 3 dönüm arsa üzerine kurulu müstakil bahçelere sahip.

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!