3. boyuta geçtiler

Güncelleme Tarihi:

3. boyuta geçtiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 20:33

Amerikalı eBay’in 217.5 milyon dolara satın aldığı ‘GittiGidiyor’un kurucularından Aydonat Atasever, yeniden girişimciliğe soyundu. 3 genç tarafından kurulan ve 3 boyutlu (3D) yazıcı üretimi yapan ‘Zaxe’ isimli girişime yatırım yapan Atasever, “3D yazıcıların en önemli özelliği kullanım kolaylığı. Şu ana kadar 350 adet satış gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı

KURDUKLARI girişimlerde başarılı olup şirketi satanlar, bu parayla yeni girişimcileri desteklemeye devam ediyor, ve girişimlerde bulunuyorlar. Kısaca kazanılan finansal güç girişimcilik ekosistemine yeniden kazandırılıyor. Şimdi anlatacağımız hikâye de bunlardan biri. 217.5 milyon dolara ABD’li dev eBay’e kurdukları e-ticaret sitesi GittiGidiyor’u satan kuruculardan Aydonat Atasever, şimdi de 3 boyutlu (3D) yazıcı şirketi ‘Zaxe’ ile yeniden girişimciliğe soyundu. Yaklaşık 2 yıl önce evde hobi ve yedek parçalar üretmek amaçlıyla 3D yazıcı geliştirme fikri gelen Baki Gezgen, Can Geliş ve Serhat Özperçin, Zaxe adındaki markayı hayata geçirmek için harekete geçti. 2015 yılında Ar-Ge çalışmalarını tamamlayan ve ilk prototip üreten ekip, Keiretsu Melek Yatırım Ağı’na katılarak, Aydonat Atasever’in içinde bulunduğu yatırımcı grubundan 250 bin dolar yatırım aldı. Böylelikle Zaxe şirketi kuruldu ve 3D yazıcı üretme projesi hayata geçti.

Haberin Devamı

3D yazıcılarla dördüncü endüstri devriminde dünyanın her yerinde öncü rol oynayan bir firma olmayı amaçladıklarını ifade eden Atasever, “3D yazıcıların eve girme süreci hâlâ devam ediyor. Ancak sanayi tarafında ise 3D yazıcıların kullanımı oldukça düşük. Çok ciddi potansiyele sahip. Amacımız her iki taraftaki açıkları kapatan ve dördüncü endüstri devrimi altyapısına hazır, gerek kullanımı ile gerekse teknolojik üstünlükleri sektöre en doğru cihazlar sunmak” dedi. Ürettikleri yazıcıların en önemli özelliğinin kullanım kolaylığı olduğunun vurgulayan Atasever, “Operatöre ihtiyaç duymadan sorunsuz ve kolay baskı almayı sağlıyoruz. Bununla birlikte cihazın kablosuz iletişim sistemine sahip olması birden fazla cihazın tek bir bilgisayar ile kontrol edilmesine olanak sağlıyor. Bu sayede tek bir merkezden kolaylıkla bütün yazıcıları kontrol edebiliyor” diye konuştu.

İHRACATA BAŞLIYOR

Şu ana kadar şirketin 350 adedi aşkın ‘X1’ modeli sattığını belirten Atasever, “Satışlarımız hızla artarak devam ediyor. Türkiye’de yaygın servis altyapısı ve teknik desteğimiz var. Eğitim kurumları, Ar-Ge merkezleri, mimarlar ve endüstriyel tasarımcılar, mühendislik fakülteleri ve makerlar tarafından tercih ediliyoruz” şeklinde konuştu. Yakın gelecekteki hedeflerininden bahseden Atasever, şunları söyledi: “X3 ve X5 modellerimizi piyasaya çıkarmak üzereyiz. Yurtdışı bayi yapılanmamızı kurmaya başlıyoruz ve hızlıca bu yıl ihracat yapmaya başlayacağız. Zaxe’nin dünya 3D yazıcı pazarında İnovatif ve öncü firmalardan birisi olmasını sağlamak.”

Haberin Devamı

DEĞERİ 1 YILDA 10 MİLYON TL OLDU

ZAXE’nin şu ana kadar 2 tur yatırım aldığının altını çizen Aydonat Atasever, “Keiretsu Forum Türkiye’de benim de içinde bulunduğum turda 2016 başında 250 bin dolarlık melek yatırımı sağlandı. 2016 Aralık ayında ise 10 milyon TL değerlemeyle 1 milyon TL ‘Seri A’ yatırımı tamamlandı” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!