3.5 milyon Euro'luk çadır

Güncelleme Tarihi:

3.5 milyon Euroluk çadır
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 01:11

Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşen MIPIM’de Türkiye şehirleri ile şov yaptı. Geçen yıl özel sektörün ‘Kamu olmadan olmaz’ dediği fuara bu yıl destek geldi. Fuarın girişine kurulan 3.5 milyon Euro’luk İstanbul çadırı ise ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

BU yıl 26’ıncı kez Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM dün kapılarını açtı. 4 gün sürecek fuarın bu yıl Türkiye için verimli olması bekleniyor. 3.5 milyon Euro yatırımla hazırlanan İstanbul Çadırı fuarın giriş

3.5 milyon Euroluk çadır
kapısında yer alırken, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm projelerinin yabancı yatırımcıların takibinde olduğu belirtiliyor. Geçen yıl kamudan destek almadıklarını belirten özel sektör temsilcileri bu yıl yola destekle çıktı. Fuara, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile il ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

96 METREKARELİK MAKET

Haberin Devamı

Fuarda, bu yıl projelerinde yanında şehriler de ön plana çıkıyor. İstanbul Ticaret Odası’nın öncülüğünde gerçekleşen proje ile İstanbul için 96 metrekarelik dev bir maket hazırlandı. 300 metrekarelik çadırda yer alan dijital makette İstanbul’un gün doğumu ve batımı ile başlayan bir günü yatırımcılara aktarılıyor. Çadırda İstanbul’un maketinin yanında Ataşehir, Beyoğlu bölgeleri ile Kuzu İnşaat’ın Sea Pearl projesi de tanıtılıyor. Fuarda Antalya, Ankara ve Balıkesir illerinin potansiyelleri de yabancılara aktarılıyor.
İstanbul Çadırı’nda yarım saatte bir yapılan sunumlara yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul maketi için 1.5 milyon Euro, İstanbul Çadırı’nın tamamı için de 3.5 milyon Euro harcama yaptıklarını söyledi. ‘İtibar ve icraatta tasarruf olmaz’ diye Çağlar, fuara 21 Türk inşaat firmasının katısı ile dile getirdi. Çağlar, fuar boyunca Türk ve yabancı yatırımcıların buluşması ve görüşmesi noktasında destek sağlayacaklarını kaydetti.

KANAL İSTANBUL

Fuarın ilk saatlerinde 7-8 farklı ülkeden yatırımcıların İstanbul Çadırı’nı ziyaret ettiğini söyleyen Çağlar, önümüzdeki günlerde farklı ülkelerden bakanları da ağırlayacaklarını söyledi. İstanbul Çadırı ile fuarın giriş bölümünde yer aldıklarını belirten Çağlar, “Gelecek yıl alanımızı daha da büyüteceğiz. Yabancılar Kanal İstanbul, Finans Merkezi, yeni şehir projeleri, 3 katlı tüp geçit ve kentsel dönüşümle yakından ilgileniyor. Makette yer almasa da biz Kanal İstanbul hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Türkiye bu yıl fuara damga vuracak” dedi. Fuara katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise tüm dünyadaki yatırımcıların İstanbul’u dikkatle izlediğini ve ilginin giderek arttığını dile getirdi.

Haberin Devamı

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SAÇLARIM BEYAZLADI

93 ülkeden 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuara katılan Polat Holding, İstanbul Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm projesini tanıttı. Birkaç hafta içinde inşasına başlanması beklenen projede konut, ofis, otel ve alışveriş sokağı yer alacak. 2 yıldır bölgedeki vatandaşlarla birebir görüşmeler yaptıklarını söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Benim saçımı beyazlatan üç şey var. Biri enerji, biri Galatasaray biri de Piyalepaş’daki kentsel dönüşüm” dedi.

KOMİSYON ŞART

Kentsel dönüşüm sürecinin Türkiye genelinde sorunlu ilerlediğini belirten Polat, kamu ve özel sektörün bir komisyon kurması önerisinde bulundu. “Mevcut haliyle kentsel dönüşüm yapılamaz” diye Polat şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm için kaynak lazım, aksi takdirde imarı artırıyorsun, şehir iyice sıkışıyor. Bir daha dönüşüme zor girerim”

Haberin Devamı

800 MİLYON DOLAR

Beyoğlu ilçesine bağlı Piyalepaşa’da hayata geçen ve bölgenin adını alan proje için 800 milyon dolar yatırım yapılıyor. Projede satışlara nisan ayında başlayacaklarını belirten Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, projenin 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçeceğini söyledi. 440 bin metrekare inşaat alanında yaklaşık 1000 konut, 50 bin metrekare ofis alanı ve 300 odalı otel yer alacak. Projelerinde kapalı bir AVM yerine alışveriş sokağına yer verdiklerini belirten Adnan Polat, “Sektöre yeni kavramlar getirdik. AVM yerine, AVS ile alışveriş yerini sokağa taşıdık” dedi. Piyalepaşa İstanbul’da metrekare satış fiyatlarının 7 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında değişeceği bilgisi verildi.

Haberin Devamı

DAR GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ

Gayrimenkul fuarı MIPIM’i ziyaret eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul’da dar gelirli vatandaşlar için 1500 konutu satışa sunacaklarını açıkladı. Turan, “Dar gelirli vatandaşa kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunacağız. Taksitleri ev tesliminden sonra başlatacağız. Evi olmayanlara öncelik verilecek. İstanbul Avrupa yakasındaki projemizde yapıp, kura ile satış gerçekleştireceğiz” dedi.

galagoz@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!