250 milyon Euro kredi aldı dijital uçurumu kapatacak

Güncelleme Tarihi:

250 milyon Euro kredi aldı dijital uçurumu kapatacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 00:00

Anlaşma sayesinde, gerçekleştirilecek yatırım projeleri genişbant penetrasyonunun artırılmasını ve bu sayede dijital uçurumun ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Anlaşma sayesinde, özellikle internet altyapısının geliştirilmesi ve altyapı modernizasyon çalışmaları için kaynak yaratılacak.

Sekiz yıl vadeli kredi

Kredinin ilk dilimi garanti içermiyor ve 100 milyon Euro’dan oluşuyor. 150 milyon Euro’luk ikinci dilim çerçevesinde de garanti teminine yönelik olarak Societe Generale Bankası’nın koordinasyonu altında ING Bank, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ ve Sumitomo-Mitsui bankaları ile garanti anlaşması imzalandı. Kredi, ilk 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 8 yıl vadeli olarak ödenecek. Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt, “Yüksek hızdaki genişbant ihtiyaçlarını karşılamak için güçlü bir altyapı inşa ediyoruz. Ülkemizin her köşesinde, yediden yetmişe herkesin, mesafe kavramını ortadan kaldıran, bilgiye ulaşmada sınır tanımayan internete hızlı ve kolay bir şekilde erişmesi, bilgi edinmede fırsat eşitliğine kavuşması için gece gündüz çalışıyoruz. Genişbant internet alanındaki yatırımlarımıza, Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Genç nüfus için önemli

Avrupa Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, şunları söyledi: “Bu Türkiye için ve Avrupa Yatırım Bankası için öncelikli bir konu. Bu kredi ile Türk Telekom’a telekomünikasyon altyapısının tüm Türkiye’de eşit olarak gelişmesini ve genç nüfusa internet erişimi için uzun vadeli finansal kaynağı sağlıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!