25 ‘çevreci’ uygulama Rio’da yarışacak

Güncelleme Tarihi:

25 ‘çevreci’ uygulama Rio’da yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 22:27

Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin hazırlık çalışmalarında yer aldığı Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nda sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomi uygulamalarıyla Türkiye’yi temsil edecek en iyi uygulamalar açıklandı.

Çevre konusundaki örnek uygulamaları arasında, özel sektör, kamu, kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden uygulamalar yer alıyor. Rio+20 Türkiye’nin en iyi uygulamaları için toplam 181 başvuru gelirken, bunların 28’i sivil toplum kuruluşu, 69’u özel sektör şirketi, 71’i kamu kurumu, 13’ü ise eğitim kurumu kategorisinde yer alıyor.
Bilinirlikleri artacak
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD) Başkanı Galya Frayman Molinas, Rio+20 zirvesinin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Türkiye’yi temsil edecek iyi uygulamaların sahibi kurum ve kuruluşlar, bu süreçte uluslararası düzeyde tanıtılarak, uluslararası fonlar ve destekleyici kuruluşlar nezdinde de bilinirlik kazanma olanağına sahip olacak. İlk 25 sıralamasına giremeyen ancak teknik yeterlilikleri karşılayan tüm çalışmalar ise Türkiye’nin En İyi Sürdürebilirlik Uygulamaları kitapçığında yer bulacaklar. Bu imkan kurumların bilinirliği ve tanınması anlamında önemli bir katkı oluşturacak.”
25 uygulama gidecek
Rio’daki finale gidecek olan şirketler arasında özel sektörü temsilen Akçansa, Anadolu Efes, Arçelik, Coca Cola, Eczacıbaşı, Ereğli Demir Çelik, Ford, İçdaş, Lipesaa ve Şekerbank yer alıyor. Kamudan ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü, Bursa İl Özel İdaresi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Özel İdaresi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı oldu. Sivil toplum kuruluşları arasından ise Çevko, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Greenpeace, Kars Yöresi Doğal Ürün Yetiştiricileri Derneği, Tema ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı seçilirken, eğitim alanında ise Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Süleyman Demirel Üniversitesi yarışmaya katılma hakkı kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!