2023 hedefi 79 milyar TL

Güncelleme Tarihi:

2023 hedefi 79 milyar TL
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2014 01:23

Sigorta bilinci için düzenlenen Sigorta Haftası başladı.

Haberin Devamı

26 Mayıs’ta başlayan Sigorta Haftası dolayısıyla açıklama yapan TSB Başkanı Ramazan Ülger, sigortacılığın 2023’e kadar toplumsal ve ekonomik katkısının artırılmasının hedeflendiğini ve 79 milyar liralık üretime ulaşılacağını söyledi.

2023 hedefi 79 milyar TL

SİGORTA Haftası bugün başladı. 1 Haziran’a kadar sürecek olan haftada, başta Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sigorta Birliği olmak üzere tüm sigorta ve bireysel emeklilik şirketleri sigorta bilincinin yaygınlaştırılması için etkinlikler düzenleyecek.
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Ramazan Ülger, sigorta bilincinin artırılmasına yönelik hedefler doğrultusunda Hazine Müsteşarlığı tarafından Mayıs ayının son haftasının Sigorta Haftası olarak ilan edildiğini söyledi. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, sigorta hakkında bilinçlendirilmesi, sektörün geleceği ve tüketicilerin sektöre güven duymasının Sigorta Haftası’nın ana hedefleri olduğunu belirten Ülger, “Sigorta Haftası, tek başına sigorta bilincinin artırılması için yeterli olmasa da sigorta konusunu gündeme taşıması, sigortanın önemini herkese bir kez daha hatırlatması açısından önem taşımaktadır” dedi.
Ramazan Ülger, iletişim ve tanıtım çabalarına karşın, sigorta bilinirliğinin halen arzu edilenin çok gerisinde olduğuna değinerek, “Sektörün geniş kitlelerce algılanmasında eksilikler var ve özellikle yanlış sigortalanma örnekleri kamuoyunda olumsuz algıyı artırıyor. Birlik olarak yürüttüğümüz iletişim çalışmalarıyla doğru sigorta sahipliği bilincini geliştirmeye yönelik çabalar gösteriyoruz. Bu bilinç geliştikçe genel anlamda sigorta sahipliği de yükselecek, kendi başına ayakta kalabilen bireyler de kamunun yükünü hafifletecek” şeklinde konuştu.

TASARRUFLARI ARTIRDIK

Ramazan Ülger, 2008 yılından beri enflasyonun üzerinde büyüme kaydeden sigortacılığın gelişmiş teknolojik altyapısı, yetişmiş eleman kadrosu, yüksek hizmet kalitesi ve mevzuatta yapılan düzenlemeler sayesinde önünün açık olduğunu vurgulayarak; sektörün, gelişen olumlu ekonomik etkenlerin de yardımıyla gerek tasarrufların gerekse doğrudan yabancı yatırımın artmasında önemli rol oynadığını söyledi. Ülger, son yıllarda görülen yabancı sermaye girişinin de sektörün büyüme beklentisinin kuvvetli olduğunu gösterdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Sigortacılığı 2023’e kadar toplumsal ve ekonomik katkısının daha da artırılabilmesi, tabana yayılması için çalışmalar yürütülmekte, sektörü ilgilendiren tüm konularda ilgili kamu kurumları ile ortak çalışmalar devam etmekte. Öngörülen hedeflerin gerçekleşmesi ile birlikte sigortanın GSYH içindeki payının gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşması amaçlanmakta. Bu doğrultuda 2023 yılında hayat dışı prim üretiminde 63 milyar liraya, hayat sigortasında 16 milyar lira prim üretimine ulaşılması; hayat ve bireysel emeklilik sisteminde toplanan fonların büyüklüğünün 400 milyar TL’ye çıkması mümkün olacak.”

Sigorta haftası etkinlikleri

Haberin Devamı

26 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında kutlanacak Sigorta Haftası dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin bazıları şöyle:
Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından düzenlenen III. Ulusal Sigorta Sempozyumu, 26 Mayıs Pazartesi InterContinental İstanbul Hotel’de gerçekleşecek. Sempozyum saat 9.30’da başlıyor. Toplantıda; sigortada dağıtım kanallarına ilişkin düzenlemeler ile sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak.
TARSİM tarafından Beykoz ilçesine bağlı Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde, 27 Mayıs Salı günü TARSİM Pazar Yeri organizasyonu yapılacak.
SEGEM Resim Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı 30 Mayıs Cuma günü saat TOBB Plaza’da gerçekleşecek.
TSB tarafından düzenlenen III. Basketbol Turnuvası, 1 Haziran Pazar günü oynanacak final maçlarının ardından Şişli Terakki Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!