2011 İhracatın Yıldızı ödülü Orhan Holding'in oldu

Güncelleme Tarihi:

2011 İhracatın Yıldızı ödülü Orhan Holdingin oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2012 11:08

Türkiye'nin ihracatında öne çıkan şirketlere verilen 'İhracatın Yıldızları 2011' yarışmasında Orhan Holding, “2011 İhracatın Yıldızı” ödülünü alırken “10. Yıl Büyük Ödülü”nü almaya Türk Hava Yolları hak kazandı.

Haberin Devamı

 

Cumhuriyetin 100. yılı için 500 milyar dolar hedef üstlenen ihracatın bu yöndeki gelişimine katkı olması ve ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla düzenlen yarışmaya 2011 yılı için 500'ü aşkın başvuru oldu. Jüri tarafından 110 finalistin belirlendiği yarışmada 7 kategori ve özel değerlendirmeler kapsamında 25 firma ödül almaya hak kazandı.

Dünya Gazetesi ve DHL Express işbirliğiyle düzenlenen ve Akbank'ın ana sponsorluğunu gerçekleştirdiği yarışmada, Orhan Holding, “2011 İhracatın Yıldızı” ödülünü alırken “10. Yıl Büyük Ödülü”nü almaya Türk Hava Yolları hak kazandı.

İhracatını 2011 takvim yılı içinde nominal olarak bir önceki yıla göre en fazla artıran firmaların değerlendirildiği “İhracat Performans” kategorisinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ birincilik, İzmir Demir Çelik Sanayi AŞ ikincilik, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ ise üçüncülük ödülünü almaya layık görüldü.
Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ya da katma değeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün - pazar konseptinin dışında ürün ihracatı gerçekleştiren firmaların değerlendirmeye alındığı “Kreatif Ürün” kategorisinde sırasıyla Karadeniz Holding birinci, Nortel ikinci, Anadolu Tıp ise üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Miktar ya da nominal ihracat geliri düzeyine bakılmaksızın, en fazla sayıda ülkeye ihracat gerçekleştiren ya da herhangi bir ürünün ilk kez ihracatını gerçekleştiren firmaların değerlendirmeye alındığı “Yeni Pazar - Pazar Çeşitliliği” dalında Elginkan birinciliğe, HMS ikinciliğe, Yüksel Tohumculuk üçüncülüğe değer bulundu.
Dedem Osmanlı Çarıkları'nın birinci olduğu tanıtım, pazarlama ve sipariş işlemini internet/e-ticaret platformları üzerinden yapmış olan firmaların değerlendirmeye alındığı “e-İhracat” kategorisinde Çevik Flowers ikinci, Kastaş Kauçuk ise üçüncü oldu.

Ulaştırma (navlun dahil), turizm, haberleşme, inşaat, sigorta hizmetleri ile mali hizmetler, bilgisayar ve bilgi hizmetleri, patent ve lisans komisyonları, ticari ve ticaret bağlantılı diğer hizmetler, finansal kiralama hizmetleri, çeşitli teknik hizmetler, kişisel-kültürel ve eğitsel hizmetlerin değerlendirilmeye alındığı “Hizmet İhracatı”alanında ilk 3'e sırasıyla MADO, Enocta ve Hitit Bilgisayar şirketleri girdi.

Haberin Devamı

Yabancı ülke kanunlarına göre yurt dışında kurulmuş ve Türkiye'de ilgili Türk ticari mevzuatına göre faaliyet gösteren yabancı şirketler ile Türkiye'de yabancı yatırımcılar tarafından kurulmuş veya iştirak edilmiş sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası yabancı tüzel ya da özel kişilere ait firmaların değerlendirildiği “Dış Sermayeli İhracat” kategorisinde ise Bosch Türkiye birincilik, Socar Turkey ikincilik, Contitech ise üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

Seçici kurul tarafından özel nitelik taşıyan faaliyetlerinden dolayı öne çıkan firma, kurum ve kuruluşların değerlendirmeye alındığı “Özel Ödüller” kategorisinde de Babasultan Köyü, Ramsey, Er-Bakır, Royal Halı ve Erensan firmaları ödüle değer bulundu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!