2010 yeni Doblo'nun yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

2010 yeni Doblonun yılı olacak
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 12, 2010 11:38

Büyük başarı elde eden Tofaş-Fiat, 2010 yılında yeni Doblo'yla çıtayı yükseltti. İlandır.

Haberin Devamı

İŞTE FIAT DOBLO - FOTO GALERİ 

2009 yılında krize raÄŸmen yüzde 40'ın üzerinde büyüyerek ÖTV indirimini en iyi deÄŸerlendiren ÅŸirket olan TofaÅŸ-Fiat, 2010 yılında yeni Doblo'yla çıtayı yükseltti. Fiat Marka Direktörü Okan BaÅŸ, "2009'da pazarın sadece yüzde 13 kadar büyüdüğü ve global krizin yaÅŸandığı bir yılda elde ettiÄŸimiz baÅŸarı göz kamaÅŸtıracak ve gururla vurgulanacak kadar parlak bir sonuçtur" diye konuÅŸtu. BaÅŸ, 2010 yılının konforlu Doblo'nun yılı olacağına inandıklarını söyleyerek, yıl sonuna kadar 25 bin adetten fazla yeni Doblo satmayı hedeflediklerini belirtti.Â

2009 yılında hükümetin ÖTV teşviğini en iyi değerlendiren markalardan biri olan Tofaş-Fiat, hem toplam pazarda hem de hafif ticari araç pazarında lider olarak büyük bir başarı elde etti. Fiat Marka Direktörü Okan Baş, 2009'da değişen şartlara hızla adapte olup, müşterilerin taleplerine hızla ve en çok alternatifle cevap verdiklerini belirterek, "Hem binek hem de ticari araç üreticisi olmanın sağladığı avantajla, 62 ilde 156 yetkili satış ve servis noktamızla ilkbahar aylarından itibaren başlayan yükselişimizi, toplam ve hafif ticari araç pazarında lider olarak istikrarlı bir şekilde devam ettirdik" diye konuştu.

/images/100/0x0/56420533f018fb2f2cd45760


Yüzde 40 büyüdü

2009 yılını 85 bin adete yaklaşan başarılı bir satış performansıyla Türkiye'de binek+hafif ticari araç pazarının lideri olarak kapattıklarını hatırlatan Baş, 2008 yılına göre kriz döneminde yüzde 40'a varan artışın başarıyı açıkça ortaya koyduğunu söyledi. Baş, "Zira pazarın sadece yüzde 13 kadar büyüdüğü bir ortamda ve global krizin yaşadığı senede bu başarı göz kamaştıracak ve gururla vurgulanacak kadar parlak bir sonuçtur" diye konuştu.

Satışların yüzde 90'ı yerli

2009'da toplam satışlarının yaklaşık yüzde 90'ını Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen modellerle gerçekleştirdiklerini söyleyen Baş, Türkiye'de üretim yapan global markalar arasında da toplam satışta yerlilik oranıyla yine zirvede yer aldıklarını belirtti. Baş şöyle konuştu: "Elbette Türkiye'nin sevilen modelleri Fiat Fiorino ve Fiat Doblo'ya olan yoğun ilginin etkisiyle 55 bin adeti aşan satışla Fiat, Türkiye'de en çok tercih edilen hafif ticari markası olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu satışlar içinde 30 bin adetten fazla müşteri tarafından tercih edilen Fiat Fiorino ise aynı zamanda Türkiye'nin en çok tercih edilen hafif ticari araç modeli olarak 2009'a imzasını attı."

2010 hedefi 70 bin
/images/100/0x0/56420533f018fb2f2cd45762


Okan Baş, 2010 yılında binek+hafif ticari araç olmak üzere 450 bin adet civarında bir pazarın gerçekleşmesini öngördüklerini belirterek, fakat gelecekteki talebin ne kadar öne çekildiği tam olarak bilinmediği için bu öngörüsel adetlerin bir miktar aşağı yukarı oynayabileceğini de söyledi. Baş, "Bugünkü şartları göz önünde bulundurarak vurgulamak gerekirse sadece Fiat markamızla 2010 yılında binek+hafif ticari olmak üzere yaklaşık 60-70 bin adet civarında bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
Tofaş, 2010'da Türkiye'de 25 bin yeni Doblo satacak

Haberin Devamı

2010 yılına ilişkin en önemli yeniliklerinin Tofaş'ın Bursa fabrikasında 450 milyon Euro yatırımla üretilen yeni Doblo olacağını belirten Okan Baş, "Yeni Fiat Doblo, sınıfında şimdiye kadar hiçbir rakibinin sunamadığı konforu, teknolojik yenilikleri ve zengin ürün yapısını sunacak biçimde hazırlandı. 2010 yılının konforlu Doblo'nun olacağına inanıyoruz, sene sonuna kadar 25 bin adetten fazla yeni Fiat Doblo'yu müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

İki farklı versiyon

Hem Cargo hem de Combi karoser seçeneklerine sahip olan yeni Doblo'nun Cargo versiyonu 22 bin 900 TL'den, Combi versiyonu ise 26 bin 400 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satılıyor. Yeni ve modern hatlara sahip tasarımıyla dikkat çekmeyi başaran Fiat Doblo'nun Combi versiyonları, hem profilinde hem de arka bölümdeki değişikliklere ek olarak karakterini belirleyen yeni yüz tasarımıyla dikkat çekiyor. Gövdeyle bütünleşen tamponlar, yeni tip büyük ızgara, bombeli kaput tasarımı ve sofistike özelliklerle harmanlanan yeni Fiat Doblo, belirgin tekerlek boşluk kemeri ve eğimli omuz kuşaklarıyla güçlü ve atak bir yapı sergiliyor.

Sınıfının en uzunu

/images/100/0x0/56420533f018fb2f2cd45764


"Sınıfının en iyisi" hedefiyle yollara çıkan yeni Doblo, üstünde yükseldiği yeni platformunun avantajlarını kullanıcılarına yansıtıyor. 4.390 mm'lik uzunluğa, 1.845 mm'lik yüksekliğe ve 1.832 mm'lik genişliğe sahip yeni Fiat Doblo, 2.755 mm'lik aks mesafesiyle sınıfının en uzunu unvanına sahip. 790 litrelik bagaj hacmi sunan aracın ikinci koltuk sırası katlandığında ise yükleme alanı 3.200 litreye kadar genişletilebiliyor. Kabin içinde 7 kişiye kadar oturma alanı sunabilen ve çok sayıda eşya saklama haznesine sahip yeni Fiat Doblo'da elektrikli arka camlardan her bir yolcu için ayrı ayrı hava üfleyebilen otomatik klimaya kadar birçok konfor unsuruna da yer veriliyor.

Farklı karoser tipleri

1 tona varan yükleme kapasitesine sahip yeni Fiat Doblo Cargo ise kübik biçimli ve etkin kullanım ve yükleme özellikleri sağlayan iç mekanı ve araç içine geçişi kolaylaştıran sürgülü yan kapılarıyla dikkat çekiyor. 2.2 metrelik iç mekan uzunluğuna, 3.400 ile 4.200 litre arasında değişen bagaj hacmine sahip yine Fiat Doblo Cargo, kısa ve uzun aks mesafeli van versiyonlarının yanı sıra  yüksek ve normal tavanlı olmak üzere farklı karoser tipleriyle de üretilecek.

Haberin Devamı

4 motor seçeneği bulunuyor Start&Stop'la cimrileşiyor

YENİ Doblo, ilk etapta biri benzinli ve üçü dizel olmak üzere toplam dört motor seçeneğiyle üretiliyor. Motor yelpazesinin tek benzinli motor seçeneğini oluşturan 1.4 litre 16 supaplı 95 HP'lik benzinli güç ünitesinin dışında Multijet teknolojili

/images/100/0x0/56420533f018fb2f2cd45766
1.3 litre 90 HP, 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 135 HP'lik turbo dizel motorlar görev yapıyor. 1.4 litre benzinli ve 1.3 litre 90 HP'lik Multijet dizel motorlar, 5 ileri vitesli manuel şanzımanla kombine edilirken, 105 ve 135 HP'lik diğer turbo dizel motorlar ise standart olarak 6 ileri vitesli şanzımanla donatılıyor. Lansmanı takip eden dönemde Fiat'ın otomatikleştirilmiş manuel şanzıman sistemi Dualogic ile donatılmış bir başka turbo dizel motor seçeneği daha motor yelpazesine katılacak.

Yüzde 15 tasarruf

Euro 4 ve Euro 5 normlarına uygun üretilen Yeni Fiat Doblo'nun motorları otomobil rölantideyken motoru da durduran Start&Stop (Çalıştır&Durdur) mekanizmasıyla da alınabiliyor. Bu teknoloji ile donatılan Doblo versiyonları ÅŸehir içinde yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu ve düşük karbondioksit salınımı deÄŸerleri sunabiliyor. Son olarak, Start&Stop sistemiyle birleÅŸtirilen Vites DeÄŸiÅŸim Göstergesi (GSI  Gear Shift Indicator) ise ne zaman vites deÄŸiÅŸtirileceÄŸine dair öneride bulunan bir "yardımcı pilot" iÅŸlevi görmektedir. Bu sistem sayesinde, yakıt tüketimi anlamında motordan daha verimli ekonomik çalışma performansı alınabiliyor. Gösterge paneli üzerinden takip edilebilen GSI sistemi daha verimli bir yanma performansı için vites büyütme ya da mevcut torktan en iyi ÅŸekilde yararlanmak için vites küçültme önerisinde bulunmaktadır.Â

Haberin Devamı

Otomobil konforu sunan yeni süspansiyon sistemi

FIAT Doblo'nun yeni nesli, bu sınıfta bir ilk olarak bi-link bağımsız arka süspansiyon sistemi ile donatıldı. Bu güne kadar sadece üst sınıf otomobillerde görülen bu sistem sayesinde araç her türlü yol yüzeyi ve yük koşulunda mükemmel seviyede yol tutuşu ve sınıfının standartlarının ötesinde konforu birarada sunuyor. Ayrıca Yeni Doblo'da bu özelliklere ek olarak maksimum denge kontrolü için EBD'li ABS, yokuş kalkış yardımcısı Hill Holder ve ESP sistemlerine de yer veriliyor. Yeni Fiat Doblo bu anlamda, ESP'nin tüm motor versiyonlarında sunulmasıyla bu özelliğe sahip sınıfındaki tek hafif ticari araç olarak ayrıca farklılaşıyor.

Güvenlik artırıldı

Yeni Fiat Doblo'da koruyucu güvenlik seviyesi daha da geliştirilirken, ön hava yastıkları ve yenilikçi ön yan hava yastıkları sayesinde araç, en yüksek güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış. Bununla birlikte yenilikçi ön yan hava yastıkları hem baş hem göğüs için koruma sağlamaktadır.

Türkiye haritalı navigasyon

/images/100/0x0/56420533f018fb2f2cd45768


Ayrıca yeni Fiat Doblo, ideal kabin konforu ve sürücünün dikkatini yoldan ayırmaması için de birçok donanımı sunuyor. Bunlar arasında arka koltuklar için ayrı üfleme kanallı otomatik klima, hız sabitleyici, görüntülü park sensörleri, MP3 çalarlı müzik sistemi, Blue&Me eller serbest (Hands-free) sistemi ve Türkiye'de bu sınıfta bir ilk olarak Türkiye haritalı "Blue&Me TomTom" entegre navigasyon (Yön bulma) sistemi sayılabilir. Bununla birlikte parfüm püskürtücü, iPod taşıyıcı ve kablo bağlantısı, bagajda 12V'lik priz gibi unsurlara ek olarak Combi versiyonlarında standart olarak sunulan 5 kişilik oturma kapasitesi, 7 kişiye kadar yükseltilebiliyor.

Haberin Devamı

Hedef 'GeniÅŸ Aile' sahibi esnaflar

Fiat Marka Direktörü Okan BaÅŸ, Doblo'nun doÄŸuÅŸundan bu yana sınıfının en çok satan modeli ve lider modeli olmasının hem ekonomik hem de çok geniÅŸ bir araç olmasına borçlu olduÄŸunu belirterek, "Yeni Doblo'yu tasarlarken bu tip araçları talep eden müşterileri daha yakından tanımaya çalıştık. Karşımıza zaman zaman üç kuÅŸağın aynı çatı altında yaÅŸadığı geniÅŸ aile sahibi esnaflar çıktı" diye konuÅŸtu.Â
Pikniğe ve düğüne gidiyorlar

Bu ailelerin genelde evinde tek bir araç bulunduğunu ve bu araçla işe, maça, pikniğe, düğüne ve memleketlerine gittiklerini söyleyen Baş şunları söyledi: "Kısaca ailecek gidecekleri her yere gidiyorlar. Bu yüzden araçlarının geniş, ferah ve konforlu olmasını istiyorlar. Ayrıca az yakması ve masraf çıkarmaması da çok önemli. Ve yaşadıkları sosyal ortamda fiyakaları olması için estetik bir tasarım da vazgeçilmez bir noktaydı. Yeni Fiat Doblo, tüm bu unsurlar eşliğinde geliştirildi."

/images/100/0x0/56420533f018fb2f2cd4576a
   Â

Ä°letiÅŸimde dizi karekterleri

İletişim kampanyalarını da geniş aile konsepti üzerine kurduklarını ve reklam filmini de "Geniş Aile" dizisi karakterleriyle çekerek iletişime devam ettiklerine dikkat çeken Okan Baş, yeni Fiat Doblo'nun geliştirme sürecinde gelen Türk müşterilerden gelen geri beslemeler doğrultusunda aksiyonlar aldıklarının da altını çizdi.

Haberin Devamı

İki ayda satışların yüzde 40'i 'Türk kahvesi' oldu

FIAT Marka Direktörü Okan Baş, Türk tüketicilerinin beklentileri göz önüne alınarak geliştirilen Premio donanım seviyesinin sadece Türkiye pazarına özgü olduğunu vurguladı. Bu versiyon diğer Doblo versiyonlarından özel bej rengi döşemeleri, titanyum efektli iç ve dış süslemeleri, sadece Premio'ya özel Türk kahvesi dış rengi ile ayrışıyor. Premio versiyonu eksiksiz güvenlik ve konfor donanımları ile Doblo serisinin en üst donanım seviyesini oluşturuyor. Avrupa'da satışa sunulan Fiat Doblo modellerine kıyasla daha zengin donanım seviyesini sunan Premio donanım paketinde; EBD destekli ABS, ESP, ASR, Hill holder, otomatik klima, sürücü ve yolcu ön havayastıkları, yan havayastıkları, arka park sensörü, aktif kafalık sistemi, MP3 çalarlı müzik sistemi, 16 inç alaşım jantlar, elektrikli ön ve arka camlar, ön sis farları, karartılmış arka camlar gibi çok sayıda unsur standart olarak sunuluyor. Okan Baş, yeni Doblo satışlarının yaklaşık 25'ini bu versiyonun oluşturmasını planladıklarını, ancak Şubat-Mart dönemi satışlarında bunun yüzde yüzde 40 seviyelerinde gerçekleşerek beklentilerin de ötesine geçtiğinin altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!