200 bin euroluk kalem

Güncelleme Tarihi:

200 bin euroluk kalem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2009 00:08

Dünyada ünlülerin kalemi olarak bilinen İtalyan el yapım kalem markası Viskonti'nin fiyatı 200 bin euroya kadar ulaşıyor.

Haberin Devamı

Visconti'nin Türkiye temsilcisi Art Kalem Yönetim Kurulu Başkanı Ümit İşeri, Visconti'nin 1988 yılında Floransa'da kurulan bir yazı enstrümanları firması olduğunu, aradan geçen 20 yılda da dünyada bilinirliğini hızla artırdığını söyledi.

Morgan Freeman, Oprah Winfrey, Charlize Theron, Clint Eastwood, Barrack Obama, Berlusconi ve Sarkozy gibi sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerinin kalemlere yakın ilgi gösterdiğini anlatan İşeri, şöyle devam etti:

"2002 yılında Nato-Rusya zirvesinin ve 2005 yılında Avrupa Birliği Zirvesi’nin sponsoru olmuştuk. En son G8 zirvesinin ana sponsoru olduk. Zirvede bütün devlet başkanları Visconti kalemleri ile boy gösterdi. Zaten Obama'nın elinde kalemle fotoğrafı çekildikten sonra Amerika’da büyük bir satış patlaması yaşadık."

Haberin Devamı

TAMAMEN EL YAPIMI

/images/100/0x0/55eaa9faf018fbb8f88eced3
Kalemlerin tamamen el yapımı olduğunu ve hiçbir modelinin petro-kimya ürünü içermediğini kaydeden İşeri, "Kalemlerin üretim sürecinde tamamen geri dönüşümlü materyaller kullanılıyor. El işçiliği ile yapılan kalemlerin hepsi ayrı ayrı hikayelere sahip ve Rönesans dönemi ile bütünleşmiş temalar içeriyor" dedi.

EN PAHALISI 200 BİN EURO

Visconti'nin kişiye özel kalem tasarlayıp bunu üretime geçiren özel bir marka olduğunun altını çizen İşeri, fiyatlar konusunda da şunları söyledi:

"Fiyatları 120 euro ile 200 bin bin euro arasında değişiyor. Kullanılan materyal, kalemin üretim sayısı ve kişiye özel katılan değerler kalemin değerini belirliyor. 200 bin euroluk bir kaleme sahip olan kişi bunu beş-on yıl sonra daha yüksek bir fiyata satabilir.

Mesela Brunei sultanı, Visconti’ye Prenses Diana için sağlığında her tarafı mücevherlerle bezenmiş bir kalem yaptırmıştı. Zamanında 160-200 bin Euro aralığında mal olan kaleme şu anda paha biçilemiyor."

KALEM STATÜ GÖSTERGESİ HALİNE GELDİ

Dünyada kaleme karşı ilginin giderek arttığına dikkat çeken İşeri, "eskiden kalem o kadar gözde değildi ama şimdi kalem, saat kadar önemli bir konuma geldi. Mesela dünyadaki kalem pazarı neredeyse saat pazarını geçiyor. Önceleri erkeklerin aksesuar anlayışında saat, kravat çok önemli bir yer taşıyordu. Bayanlar mücevher ve aksesuar alanında nasıl doyuma ulaşıyorlar ise ve her geçen gün nasıl yenileri ortaya çıkıyorsa aynı şekilde erkekler de artık doyuma ulaştılar. Eskiden değerli kalemleri sadece iş adamlarının elinde görürdük. Şimdi birçok sanatçının da elinde görüyoruz. Kalem, bir saat, bir gözlük gibi herkesin elinde artık ve kullananların bir statü göstergesi" dedi.

Haberin Devamı


200 bin euroluk kalem
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!