20 trilyon dolarlık piyasada manipülasyon iddiası

Güncelleme Tarihi:

20 trilyon dolarlık piyasada manipülasyon iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 17:16

5 dev banka Londra'da sabitlenen altın fiyatlarını manipüle etmekle suçlanıyor. Suçlanan kurumlar arasında adı LİBOR skandalına da karışan bankalar da bulunuyor. Manipüle edildiği iddia edilen sabitlenmiş altın fiyatları 20 trilyon dolarlık metal emtia piyasasında gösterge niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın dev bankaları yeni bir suçlama ile karşı karşıya. Aralarında Deutsche Bank, Barclays'in de bulunduğu 5 dev bankanın Londra'da sabitlenen ve gösterge fiyat olarak kullanılan altın fiyatları üzerinde manipülasyon yaptıkları iddia edildi.

New Yorklu bir yatırımcının açtığı davada 5 büyük banka 100 yılı aşkın bir süredir gösterge fiyat olarak kullanılan Londra sabit altın fiyatlarını manipüle etmekle suçlanıyor. Londra'da sabitlenen altın fiyatları 20 trilyon dolarlık metal emtia piyasası üzerinde gösterge etkisine sahip.

Suçlanan bankalar arasında sadece Deutsche Bank açıklama yaparken banka suçlamalara karşı haklarını sonuna kadar savunacağını açıkladı. Barclays yetkilileri yorum yapmazken Reuters adı geçen diğer bankalar ScotiaMocata, Societe General ve HSBC'ye ulaşamadı.

Haberin Devamı

FİYATLAR NASIL BELİRLENİYOR?
Londra'da altın fiyatların sabitlenmesi günde iki kez bankalar arasında gerçekleştirilen telekonferansla belirleniyor. Komitenin başlangıcı açılış fiyatını diğer üyelere belirlerken üyeler de kendi müşterilerinden gelen altın taleplerine göre fiyatlarını açıklıyor. Yapılan müzakere sonrası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!