2 şirketi birbiriyle yarışıyor 1 milyar liralık ciroya koşuyor

Güncelleme Tarihi:

2 şirketi birbiriyle yarışıyor 1 milyar liralık ciroya koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 00:00

Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, bünyelerindeki Kia ve ‘Çelik Motor Filo Kiralama’ şirketlerinin adeta birbiriyle yarıştığını belirterek, “2012 yılında Kia’nın 13 bin adetlik satış, kiralama şirketimizin ise 12 bin adetlik araca ulaşmasını hedefliyoruz. Bu sayede ciromuz yüzde 50 büyümeyle 600 milyon lirayı bulacak” dedi. Koçak, 2015 hedeflerinin ise kiralama şirketinde 20 bin, Kia’da ise 18 bin adede ulaşarak 1 milyar liralık ciroyu aşmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ANADOLU Grubu’na bağlı Çelik Motor’un bünyesindeki Koreli Kia ve hızla büyüyen ‘Çelik Motor Filo Kiralama’ şirketi adeta birbiriyle yarışıyor. Kia, tedarik sıkıntısı yaşadıkları 2011 yılında pazara göre sınırlı büyüyerek 10 bin adetlik satışı aşarken,  kiralama şirketleride 10 bin adetlik araç sayısını aştı. Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, 2012 yılında daralması öngörülen pazara rağmen tedarik sıkıntısını aşarak 13 bin adetlik Kia satışına ulaşacaklarını belirterek, “Bu yüzde 20’nin üstünde bir büyüme demek.  Kiralama şirketimizde ise 12 bin adetlik araç hedefliyoruz. Bu hedeflerle yıl sonunda ciromuzu yüzde 50 artırıp 600 milyon liraya çıkaracağız” dedi.
2 şirket 38 bin adet araç
Yeni cee’d’in İspanya’da gerçekleşen test sürüşünde konuştuğumuz Bora Koçak, kendisine bağlı olan 2 şirketin adeta birbiriyle yarıştığını belirterek şunları söyledi: “2013 yılında hem Kia hem de kiralama şirketimiz 15 bin adetlik araca ulaşacak. 2015 yılına geldiğimizde ise Çelik Motor Kiralama şirketinin 20 bin adetle Türkiye’nin lider şirketi olmasını hedefliyoruz. Aynı dönemde Kia’nın satışlarının ise 18 bin adete ulaşmasını öngörüyoruz. Böylece 2 şirketimiz 38 bin adet araçla önemli bir seviyeye gelecek. Aynı dönemde ciromuzun ise 1 milyar lirayı aşacağını düşünüyoruz.”
Tablo karamsar değil
Türk otomotiv sektörü için 2011 yılının beklenenin de ötesinde iyi geçen bir yıl olduğunu belirten Koçak, “Bu sebeple 2012 ile ilgili genel algı, geçtiğimiz seneyi yakalayamayacağız yönünde. Açıkcası ben tabloyu bu kadar karamsar görmüyorum” dedi. 2012 yılında pazarın yüzde 10-15 civarında daralarak 750-775 bin bandında gerçekleşeceğini düşündüğünü kaydeden Koçak, bu seviyelerin dünyadaki ekonomik dalgalanmalar düşünüldüğünde oldukça iyi olduğununun altını çizdi.
Hedef 13 bin adet
Kia olarak ise daralan pazarda büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Koçak, tedarik sıkıntısı yaşadıkları 2011 yılına göre pazar paylarını artırmayı ve 13 bin adetlik bir satış gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. 2012 yılının Kia için önemli yeniliklerin yaşanacağı bir yıl olacağı mesajını    veren Koçak şunları anlattı: “Yıl başında 3 kapılı Rio’yu satışa sunduk. Mayıs ayında Optima’yı haziran başında da yeni cee’d’i satışa sunacağız. Talep gören Sportage modelinden de artık  istediğimiz kadar alabiliyoruz. Ayda 400’ü aşan Sportage satışına ulaştık.”

Haberin Devamı

Otomotivin ‘Messi’si tasarladı, Mayıs sonu 3 bin kişi için geliyor

Haberin Devamı

KIA’nın Türkiye’de bu yılki en büyük kozu Sportage’den sonra yeni cee’d olacak. Geçtiğimiz hafta İspanya’nın Marbella şehrinde tüm dünya basınıyla birlikte test ettiğimiz yeni cee’d, otomotiv tasarımının ‘Messi’si olarak kabul edilen Kia Tasarım Grubu Başkanı Peter Schreyer’in elinden çıkan son model. Kia bu modelle birlikte ürün gamını tamamen yenilerken, dünyada büyük bir çıkışı da yakaladı. Kia’nın Avrupa’da en çok satan modelinin ikinci jenerasyonu olan yeni cee’d, spor coupe bir otomobilde rastlanacak bir tasarım çizgisini, 5 kapı bir hatchback otomobilin sunduğu geniş yaşam alanı ve fonksiyonellik ile birleştiriyor.
50 bin TL olacak
Yeni Kia cee’d, Türkiye’de Mayıs ayı sonunda satışa sunulacak. Çelik Motor, 2012 yıl sonuna kadar 3 bin adedi yeni cee’d olmak üzere toplam 4 bin adetlik cee’d satmayı hedefliyor. Mayıs sonu, Haziran başı gibi satışa sunulacak yeni cee’d’in fiyatının ise yaklaşık 50 bin TL civarında olması bekleniyor. Avrupa’da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen cee’d, Kia’nın özellikle Avrupa pazarlarında yer edinmiş global markalara karşı ciddi bir rakip olduğunu kanıtlayan ilk model olarak tarihe geçerken, yeni jenerasyonda bu özellikler daha da artırılmış. Selefinden daha uzun ve daha alçak olan yeni cee’d, bu sayede daha sportif bir profile kavuşmuş.
Yeni Kia cee’d Türkiye’de 1.6 litre GDI benzinli 135 beygir DCT otomatik vites ve 1.6 litre 128 beygir dizel düz ve/veya otomatik vites seçeneği ile satışa sunulacak. 1.6 litre GDI benzinli ve 260 Nm üreten motor, çift kavramalı Otomatik Şanzıman (DCT) ile sunulacak.

Haberin Devamı

Lamborghini’den 592 beygirlik 4X4

İTALYAN süper spor otomobil üreticisi Lamborghini’de SUV sınıfına giriyor ve bunu marka kimliğine uygun, agresif tasarımlı ‘Urus’ modeliyle yapıyor. Merakla beklenen Lambogrhini SUV’nin fotoğrafları Çin’de düzenlenecek Pekin fuarı öncesinde basına sızdırıldı.Tıpkı Aventador J gibi metalik kırmızı renkte olan ilk örnek, bir Lamborghini olduğunu açıkça ortaya koyan bir tasarıma sahip. Siluetiyle yüksek bir coupe’yi anımsatan ‘Urus’, her ne kadar aslında hiçbir benzerliği olmasa da markanın geçmişteki 1980’li yallırdaki LM002 modelinin manevi halefi olarak gösteriliyor.Lamborghini Urus çok güçlü bir SUV olacak. 5.2 litrelik V10 motorla donatılacağı söylenen aracın yaklaşık 592 beygir gücünde olacağı belirtilmekte. Ancak bu bilgiler resmi değil, otomobille ilgili net detaylar henüz açıklanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!