2 milyon ‘Altın Rehber’ geliyor

Güncelleme Tarihi:

2 milyon ‘Altın Rehber’ geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2004 01:51

1992'de yayını duran ‘Altın Sayfalar’, Doğan Ofset ile yeniden hayat buluyor. Doğan Ofset Genel Müdürü Rıfat Akkaya, Doğan Rehber Altın Sayfalar'ın ücretsiz olarak verileceğini belirterek, ‘‘2004 sonuna kadar 12 ili kapsayan 2 milyon rehberi dağıtmayı hedefliyoruz’’ dedi.

1988-1992 yılları arasında yayınlanarak tüketicilerin yararlandıkları en büyük rehber olan ‘Altın Sayfalar’, 12 yıl sonra Doğan Ofset aracılığı ile yeniden hayata geçiyor. Doğan Ofset Genel Müdürü Rıfat Akkaya, Doğan Rehber Altın Sayfalar'ın işyeri rehberi olarak tüketicilere ücretsiz dağıtılacağını belirterek, 2004 yılı sonuna kadar 12 ili kapsayan 2 milyon adet rehberi dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

Mart ayında ilk olarak İzmir rehberinin dağıtımına başlayacaklarını kaydeden Akkaya, ‘‘Eylül ayından itibaren İzmir'de çalışıyoruz. İzmir'de tüketicilere 150 bin adet ‘Altın sayfalar' rehberi vereceğiz. Biz bu rehberleri tüketicilerin yanısıra konaklama tesislerine, havalimanlarında da dağıtacağız’’dedi.

265 kişilik bir ekip tarafından 12 ilde hazırlanacak ‘Doğan Rehber Altın Sayfalar'ın, tüketicilerin 365 gün başvuracakları bir bilgi kaynağı olduğunu kaydeden Akkaya, ‘‘İş yerlerine ilişkin aradığınız tüm bilgiler bu kaynakta olacak’’ dedi. İstanbul rehberi için kısa sürede çalışmaya başlayacaklarını da kaydeden Akkaya, şöyle konuştu: ‘‘20 Ocak'ta İstanbul Anadolu yakası, nisanda ise Avrupa yakası çalışmalarına başlıyoruz. 2004 yılı sonunda tüm İstanbul rehberleri hazır olacak ve ücretsiz olarak 900 bin adet dağıtılacak. Biz bu rehber için İstanbul'da 150 bin işyerini ziyaret etmeyi düşünüyoruz.’’

Bu rehberlerin her yıl güncelleneceğini kaydeden Akkaya, 2004 yılı içinde İstanbul'un dışında 10 ilde daha çalışmalara başlayacaklarını belirterek, ‘‘İzmir ve İstanbul'la birlikte Ankara, Manisa, Bursa, Aydın, Muğla, Denizli, Eskişehir, Balıkesir, Konya, Kayseri'da çalışmalar yapıp 2004 sonunda bu illere ait rehberleri yayınlayacağız’’ dedi.

Akkaya, bu rehberlerin gazetelere reklam veremeyen küçük esnaf ve KOBİ'ler için de bir çözüm olacağını belirterek, ‘‘İsteyen işyerleri ilan verip bu rehberlerde yer alabilecekler. Bu ilanların büyüklüğüne göre ücret alacağız. İlan vermeyen işyerleri ise rehber sayfalarında bulundukları kategorilerde yer bulabilecekler. Rehberler hüm tüketici hem de işyerleri için 365 gün başvurulacak bir bir bilgi kaynağı olacak.’’

İnternete de gireceğiz

DOĞAN
Rehber Altın Sayfalar'ın bir süre sonra internete de taşınacağını kaydeden Rıfat Akkaya şöyle konuştu: ‘‘Bugün Türkiye AB'ye girmek için mücadele veriyor ama bugün Avrupa'da rehberi olmayan ülke yok. Bizim amacımız bu rehberlerin büyük bir kaynak haline gelmesi. Rehberler bir süre sonra internet ortamına da taşınacak. Bu konuda temaslarımız sürüyor. Biz bu rehbere paralel olarak ihracat rehberi de yapıyoruz. Rusça hazırladığımız bu rehber de Rusya Ticaret Odası'nın isteği doğrultusunda hazırlanıyor ve 30 bin adet dağıtılacak. Bu ihracat rehberi sayesinde Türkiye ile iş yapmak isteyen Ruslara büyük bir rehber olacak.’’

Sahtekárlara dikkat edin

‘ALTIN
Sayfalar' rehberinin Doğan Ofset adına tescilli olduğunu kaydeden Rıfat Akkaya, ‘‘Piyasada bu isimle faaliyet gösteren başka bir şirket daha bulunuyor. Bu şirket rehberde yer alması için işyerlerinden ücret topluyor. Lütfen buna kanmasınlar ve kimlik sorsunlar’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!