1Inch coin nedir? Hangi borsalardan alınır? 1Inc network ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

1Inch coin nedir Hangi borsalardan alınır 1Inc network ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 19:35

1inch (DEX) merkeziyetsiz kripto para borsası, merkezi olmayan diğer borsaları doğru bir şekilde analiz ederek en iyi fiyatı bulmayı sağlamayı amaçlayan bir platformdur. 1inch (DEX) merkeziyetsiz, kripto para borsası, 2020 yılının Aralık ayında “yönetim tokenı” (governance token) olarak hem BSC altyapısı hem de ERC-20 ile çift tabanlı bir şekilde 1INCH tokeni piyasaya sürdü. 1INCH coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

1INCH, kazanabilmek için de 1inch’in likidite platformuna da belli bir miktarda likidite sağlanması gerekiyor. 1INCH likidite protokolü ise, Mooniswap formüllerini tercih ederek arbitraj karı elde etmenizi amaçlayan bir platformdur.

1INCH Coin Nedir?

Merkezsiz bir borsa olan (DEX) toplayıcısı olan 1inch, merkezsiz borsaları tarayarak en iyi fiyatı bulmanızı sağlayan bir uygulama çeşididir. 2020 yılının kasım ayında v2 güncellemesini de çalıştıran 1inch, merkezsiz finans (DeFi) uygulamaları ile birlikte 21 farklı merkezsiz borsadan farklı fiyat bilgilerini de alarak kullanıcılara verir.

2020 yılının Noelinde 1inch kendi kripto parasını piyasaya sürerek piyasada işlem görmeye başladı. Yönetişim token’ı olarak da bilinen 1INCH, protokolün çalışması konusunda oy vermeye de imkan tanır. Bu işlem ise, anlık yönetişim (governance) olarak da bilinir. 1inch kazanmanın en kolay ve en iyi yolu ise, likidite sağlama konusunda ilk olarak kripto paraların stake ettirilmesi de gerekir. Daha sonrasında ise, pasif bir gelir elde edebilirsiniz. İsterseniz de 1INCH token’ları borsalarda istediğiniz gibi alıp satabilirsiniz.

Haberin Devamı

1INCH Coin Hangi Borsalardan Alınır?

1inch tokeni, madenciliği yapılamayan bir kripto para ürünüdür. Bütün 1inch tokeni, merkeziyetsiz 1inch borsası aracılığı ile üretilir. Toplamda ise, 1.500.000.000 adet 1INCH üretilecektir. Şu anda piyasada dolaşımda bulunan 1inch adedi ise, 167.586.267 olarak işlem görüyor. Aynı zamanda belirli aralıklarla piyasaya 1inch arzı yapılmaya da devam ediliyor.

1INC Network Ne Zaman Çıktı?

İlk olarak ETH New York Hackathon’unda Anton Bukov ve Sergej Kunz tarafından bulunan bir fikirdir. Daha sonrasında da yatırımcılarla birlikte gerçekleştirilen görüşmeleri sonucunda Galaxy Digital, Binance Labs ve Pantera Capital tarafından 15 milyon dolar değerinde yatırım aldılar.

1INC Network Ne İş Yapar?

1INC Network, Wrapped Bitcoin’i (WBTC), Ethereum (ETH) tabanlı çalışan merkezsiz borsalardan birinden satın almak istiyorsanız farklı borsalara baktığınızda ücretlerle birlikte fiyatta değişiklik olduğunu da görebilirsiniz. 1inch’in algoritması, ilgilendiğiniz bir kripto paranın en ucuz nerede bulunduğunu size likidite protokolleri ve havuzları üzerinden karşılaştırmalı olarak verir. İşlemin gerçekleşmesi için en uygun yol, Ethereum’larınızın birkaç farklı protokol arasından değiş tokuş yapılması (swap) işlemi ile WBTC’lerin elinize ulaşmasıdır. Bu sayede WBTC’leri en uygun fiyata alabilirsiniz.

Haberin Devamı

İşlemin gerçekleşmesi için en kolay ve en uygun yol, Ethereum’larınızın birkaç farklı protokol içinden değiş tokuş yapılması ise, (swap) işlemi ile WBTC’lerin elinize ulaşmasını sağlar. Bu sayede de WBTC’leri en uygun fiyata kolaylıkla alabilirsiniz. 2020’nin sonuna doğru çıkarılan V2 platformu sayesinde işlemler çok daha hızlı ve çok daha ucuz bir hale geldi. Bu sayede daha karmaşık işlemleri de ekleyerek fiyatların çok daha düşük seyretmesini sağlıyor.

Özellikle de yeniden yönlendirilmiş olan paranın karşılık şeklinde kullanılması ile borç alıp verilen (lending), Aave (AAVE) platformları ve Compound (COMP) üzerinden işlem yapmanıza olanak tanıyor. Eğer uygun bir cüzdan seçerseniz, 1inch, cüzdanınızı bağlamak isteyip istemediğinizi de sorar. Anlık yönetim, topluluğun herhangi bir giriş engeli olmadan bazı protokol ayarlarından yararlanabileceği, katılabileceği ve oy verebileceği yeni bir yönetim türüdür. Anında yönetim sisteminde ise, her kullanıcının oyu eşit bir şekilde önem taşır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!