17 dev ÅŸirketin yöneticileri Ä°stanbul’da

Güncelleme Tarihi:

17 dev şirketin yöneticileri İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 09:30

500 milyar dolarlık cirosu olan ve yaklaşık 3 milyon kişiyi istihdam eden 17 küresel şirketin üst düzey yöneticileri, Yatırım Danışma Konseyi'ne katılmak üzere İstanbul’da buluştu. Konsey'in açılış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarında objektif olmadığına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

 

BAŞBAKAN DERECELENDİRME KURULUŞLARINA SERT ÇIKTI

Yatırım Danışma Konseyi, Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında 7'inci kez İstanbul'da toplandı. Hükümet'in dev şirketlere yeni teşvik sistemini anlatarak Türkiye’deki yatırımlarını arttırmasını istemesi ve beklentilerini sorması bekleniyor. Zirveye, IMF Başkanı Christine Lagarde ile Dünya Bankası Kıdemli Başkan Yardımcısı Mulyani Indrawati de katıldı. Lagarde, başkanlık görevini devralmasının ardından Türkiye’ye ilk kez geldi.

Yatırım Danışma Konseyi toplantısında 8 farklı ülkeyi ve 12 farklı sektörü temsilen 17 çok uluslu firmanın üst düzey yöneticisi (CEO) katıldı. Â

Zirveye, Hindistan, İspanya, ABD, Japonya, Avusturya ve İngiltere gibi farklı ülkelerden, tekstil, finans, sağlık, telekomünikasyon ve lojistik gibi farklı alanlardan şirketler geldi. Zirveye Aditya Birla, BBVA, Bayer, Citigroup, GE Healtcare, Huawei, IBM, Inditex, ITOCHU, Mango, Ogilvy, Coca Cola, Timken, Western Union, UPS, Verbund ve Vodafone şirketlerinin CEO ve başkan yardımcısı düzeyindeki isimleri katıldı.

Haberin Devamı

Bu şirketler, dünyada 2.8 milyon kişiye istihdam sağlarken ve ciroları da 500 milyar doların üzerinde bulunuyor.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ PATRONLARI İSTANBUL'DA - FOTO GALERİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!