16 milyon liralık elektrik kaçağının önüne geçildi

Güncelleme Tarihi:

16 milyon liralık elektrik kaçağının önüne geçildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 07:00

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dicle Elektrik saha ekipleri, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Yaprakbaşı ve Düzova mahallelerinde gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda tespit ettikleri 13 kaçak trafonun tamamına el koydu.

Haberin Devamı

Şubat ayı itibarıyla başlayan süreçte engellemeler sebebiyle bölgeye müdahale edemeyen ekipler, jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleriyle çalışmalarını tamamladı ve aylık 4 milyon, sezonluk ise 16 milyon TL değerindeki elektrik hırsızlığının önüne geçti.

ABONELER KULLANAMIYORDU

Dicle Elektrik İl Müdürlüğü yetkilileri, gerçekleştirilen çalışmayla ilgili bilgi vererek, söz konusu mahallelerde kabul edilemeyecek oranlarda fazla kaçak elektrik tüketildiğini bildirdi. Yetkililer, “Bölgede yaşanan ciddi kaçak elektrik kullanımına rağmen dağıtım şirketi olarak 2 mahallenin elektriğini kesmedik. Ancak aşırı düzeydeki kaçak tüketim sebebiyle bölgeye sağlanan elektriği diğer aboneler sağlıklı olarak alamıyordu. Savcılık kararıyla beş ay sonra da olsa söz konusu iki mahalleye girebildik. Yaptığımız kontrollerde toplam gücü üç MVA olan 13 adet kaçak trafo belirleyerek tamamına el koyduk. Bu trafoların gücü ile 20-25 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceği düşünüldüğünde, kaçak tüketimin boyutu daha rahat anlaşılabilir” ifadelerinde bulundu. Kaçak elektrik kullanarak üretenlerle bedelini ödeyerek üretim yapanlar arasında ciddi bir adaletsizlik ve haksız bir rekabet yaşandığına da dikkat çeken yetkililer, yapılan mücadele ile bu haksızlığın önüne de geçildiğini belirttiler.

 

BAKMADAN GEÇME!