153 ülkeden 110 bakanın karşısına ‘Dünya satılık değil’ diye çıktılar

Güncelleme Tarihi:

153 ülkeden 110 bakanın karşısına ‘Dünya satılık değil’ diye çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 00:00

Cenevre’de 153 ülkeden 110 bakanın katılımıyla başlayan Dünya Ticaret Örgütü’nün Bakanlar Konferansı’nda protestolar sürüyor.

Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nin girişine polisin şerit çekmesine ve kontrollü giriş yapılmasına karşın bazı protestocular sivil toplum örgütü kimlikleriyle içeri girmeyi başardı. Polislerin şaşkın bakışları arasında üzerinde “Our world is not for sale-Bu dünya satılık değil” pankartı açan gruba müdahale edilmedi. Bir polis göstericilerin yanına giderek “Birazdan açılış oturumu başlayacak. Lütfen dışarıda devam eder misiniz” deyince göstericiler slogan atmayı kapıda sürdürdü.
Mesaj gelişmiş ülkelere
ABD’deki Ocean Enstitüsü’nden Mittal Anirala, gelişmiş ülkelere mesaj vermek için Cenevre’ye geldiklerini belirterek, “Dünyada insanlar yemek bulamadığı için açlıktan ölüyor. Biz gelişmiş ülkelere mesaj vermek için buradayız. Yalanları dinlemekten bıktık. Gelişmekte olan ülkelere fırsat verilmeli. Bu barışçıl bir protesto” dedi. İki gündür süren protestolarda göstericilere polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!