1500 yıl hapis daha

Güncelleme Tarihi:

1500 yıl hapis daha
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da 357 yıl hapis istemiyle önceki gün hakim karşısına çıkan Titancı Kenan Şeranoğlu ve yöneticilerine, İzmir'de de rekor cezalı dava açılıyor.

‘‘SAADET ZİNCİRİ’’ Titan'ın Türkiye Direktörü Kenan Şeranoğlu'na rekor ceza istenecek. İstanbul'da tutuklanan Şeranoğlu ve şirket yöneticileri için, İzmir'de de ‘Bankalar kanununa ve ödünç para verme yasasına muhalafet ile dolandırıcılık’ suçundan dava açılacağı belirtildi. İzmir'de 500 kişinin şikâyetçi olduğu Şeranoğlu ve Titan yöneticilerinin, 3'er yıldan toplam 1500 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacakları belirtildi.

Talimatla ifade verdi

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, tutuklu bulunan Şeranoğlu'nun talimatla ifadesi alındı. Şeranoğlu, ‘‘Yakalandığım zaman üzerimde 8 bin mark vardı. Davalarıma bakıp vergilerimi ödemesi için avukat Bora Ergüder'e 98 bin mark bırakmıştım. Bir de lükse düşkünlüğüm yüzünden bu güne kadar şirketten kazandığım paralarla 490 bin marklık Lamborghin, 79 bin marklık Grand Cherkoee Jeep, 115 bin marklık Mercedes, 250 bin marklık Ferrari araba aldım. Üzerime başka hiç bir gayrimenkul bulunmuyor. Oturacak bir evim bile yok’’ dedi.

Kuaför kalfasıymış

Ailesiyle birlikte küçük yaşta Almanya'ya gittiğini, 3 yıl kuaför kalfalığı yaptığını, Lufthansa'da 4 yıl çalıştığını, LİFE isimli şirkete 6500 mark para yatırıp üye olduğunu ve kısa sürede sistem müdürülüğüne yükseldiğini anlatan Şeranoğlu, daha sonra da İzmir'de TİTAN şirketini kurduğunu söyledi.

2 yıl önce askerliğini Burdur’da bedelli olarak yaptığını açıklayan Kenan Şeranoğlu, ifadesini şöyle tamamladı:

Para geri verilmez

‘‘Önce yakınımda bulunan kişileri üye yaptım. Çember gittikçe büyüdü. Kimseyi sisteme girmesi için zorlamadık. Kendilerine bir gün düşünme payı veriyoruz. Sistemden çıkmak isteyenlere paraları geri verilmiyor. Bu para yöneticiler arasında pay ediliyor. Şirket tamamen yasal, Ticaret Bakanlığı'nın izni var. Vergimi ödüyorum. Sadece Hazine ve Dış Ticaret Müşteşarlığı'ndan izin almadım.’’

Oturacak evim bile yokmuş

Art arda davalar açılmaya başlayan Titan yöneticileri hakkında rekor cezalar isteniyor. Halen tutuklu bulunan Kenan Şeranoğlu, ifadesinde ‘‘Lüks arabalarım var ama oturacak bir evim bile yok’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!