150 bin kişi 550 bin liraya Ovit Yaylası’nda şenlenecek

Güncelleme Tarihi:

150 bin kişi 550 bin liraya Ovit Yaylası’nda şenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00

Türkiye’nin en kalabalık ailelerinden ‘Ekşi’ler ‘Ovit Yayla Şenliği’ne bu yıl 150 bin kişilik katılım bekliyor. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, “Geçen yıl 28 bin araç saydık, katılım 140 bini bulmuştu. Dünyanın en büyük şenliklerinden birini yapıyoruz ama bütçemiz sadece 550 bin lira. Yayla turizmini patlatacağız” dedi.

KARADENİZ insanının ‘inatla, sabırla’ neler yapabildiğini gösteren önemli organizasyonlardan biri olan Ovit Yayla Şenliği’nin 14’üncüsü 8-9 Ağustos’da İkizdere Ovit Yaylası’nda gerçekleşecek. Türkiye’nin en kalabalık ailelerinden ‘Ekşi’lerin kurduğu Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen ‘Ovit Yayla Şenliği’ne bu yıl 150 bin kişilik katılım bekleniyor. Vakıf Başkanı Ali Ekşi, “Geçen yıl 28 bin araç saymıştık. Bu rakamın içinde çok sayıda da otobüs vardı ve katılım 140 bini bulmuştu. Bu yıl 150 bini buluruz. Dünyanın en büyük şenliklerinden birini yapıyoruz ama bunu da çok küçük bütçeyle gerçekleştiriyoruz. Bütçemiz sadece 550 bin lira. Bu yıl şenliğimizi yabancı sanatçılara da açtık. Çünkü gençler öyle istedi. Hedefimiz yaylamızda hem kış turizmini hem de yazın yayla turizmini geliştirmek” dedi.

7 dedenin torunları

Ekşioğlu Vakfı’nın 1991’de kurulduğunu belirten Ali Ekşi, şöyle konuştu: “Ekşi ve Ekşioğlu olarak çok kalabalık bir aileyiz. Vakfı hem yurt geneline dağılmış akrabalarımızı tanıyalım hem de dayanışma içinde olalım diye kurduk. Yoksullarımıza hastalarımıza yardım ediyoruz. Öğrencilerimizi okutuyoruz. Bir de şenliğimizi yapıyoruz. Vakfımızın 1600 üyesi var. 45 kişilik meclisimiz, 15 kişilik de yönetim kurulumuz var. Bizim kökümüz İkizdere’nin 7 köyünden geliyor. 7 dedenin 7 köyden torunlarıyız. Çoğalıp her yere dağılmışız. 50 bine yakın akrabamız var. Ekşi ve Ekşioğlu soyadlı insanların yüzde 80’i de inşaat ile uğraşır.”

Silah, kurşun yok

Karadenizlilerin silahla özdeş bir imajı olduğunu da hatırlatan Ali Ekşi, “Ancak bizim şenliğimizde silah da kurşunda yok. 140 bin insanın toplandığı yerde iki gün hiçbir üzücü olay yaşanmıyor. Hem devletimiz hem de bizler özel güvenliklerimizle asayişi çok güzel sağlıyoruz. Zaten insanımız geleneksel bir eğlence yaşamak için geliyor. Gençlerimiz gelenekleriyle tanışıyor. Böyle bir yerde silaha da kurşuna da yer olmamalı” diye konuştu.

Herkes gelsin

Ovit Yayla Şenliği’nin bütün Türkiye’ye açık olduğunu hatta yurt dışındanda misafir beklediklerini söyleyen Ali Ekşi, “Bu şenlik bizim liderliğimizde büyüdü. Şimdi bölgede başka yaylalarda da buna benzer şenlikler çoğaldı. Karadeniz insanını, kültürünü tanımak isteyen herkes buyursun gelsin” dedi.

Albannach ve Rachael Starr yaylada sahneye çıkacak

KARADENİZ’in geleneksel çalgısı Kemençe’ye merakı ile de tanılan “Albannach” adlı İskoç grup, çeşitli ses ve ritimlerin bir araya getirildiği gayda ve perküsyon aletleri ile Ovit Yaylası’na gidecek ve şenliğin ilk günü konser verecek. İkinci gün ise dünya listelerinde 1 numaraya kadar yükselen ‘Till There Was You’ isimli şarkısıyla ünlü Rachael Starr sahne alacak. Ekşioğul Vakfı Başkanı Ali Ekşi, David Vendetta ile Bleeding Heart parçasındaki vokali ile de tanınan Rachael Starr’ı Karadenizli gençlerin özellikle istediğini ve bu nedenle organizasyona onu getirme kararı aldıklarını söyledi. İngiltere’nin en büyük gösteri gruplarından Divine Company’nin de yayla şenliklerine büyük zenginlik katacağı tahmin ediliyor. Şenliğe Türkiye’den ise Seda Sayan, İsmail YK, İsmail Türüt gibi sanatçıların yanısıra karadenizin yerel sanatçıları da katılacak. Şenliğin sunumunu Ece Erken yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!