15 milyon dolarlık yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

15 milyon dolarlık yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

Trump Towers İstanbul, haziran ayına kadar sürecek yenileme süreci kapsamında 15 milyon dolarlık yeni yatırım yapacak.

Haberin Devamı

Bu süreçte, dünyadaki en büyük kapalı tema parklarından biri olan KidzMondo da, 10 milyon dolarlık yatırımla sonbaharda kapılarını açacak.

İSTANBUL Mecidiyeköy’deki, Avrupa’nın ilk ‘Trump’ markalı projesi Trump Towers İstanbul, yatırımlarına devam ediyor. Şubat ayında yenileme çalışmalarına başlanan, adı ve logosu değiştirilen Trump Towers İstanbul için 15 milyon dolarlık yeni yatırım yolda. ‘Eğlence Öğrence’ konseptinde dünyadaki en büyük kapalı tema parklarından biri olan KidzMondo da 10 milyon dolarlık yatırımla sonbaharda kapılarını açacak. Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, KidzMondo konseptinin ilk franchise’ını Türkiye’de açtığını belirterek, şu bilgileri verdi: “9 bin metrekarelik alanı çocuklara özel tasarladık. Şimdi de dünyanın en heyecanlı temalı parkı KidzMondo’yu getiriyoruz. Yatırım bedeli 10 milyon dolar olan KidzMondo Trump İstanbul, 2013’ün son çeyreğinde açılacak. 4 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip KidzMondo’yu ilk yıl 600 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.”

ZİYARETÇİ YÜZDE 10 ARTTI

Alışveriş merkezinin ismini Trump Alışveriş Merkezi olarak değiştirdiklerini hatırlatan Bülent Kural, “Burada bir alışveriş merkezi olduğu algısını yarattık. Ziyaretçi sayılarında yüzde 10 artış oldu. Aylık ortalama ziyaretçi sayımız 500 bin. Ziyaretçi sayımızı 700-750 bin bantına oturtacağız” dedi.

/images/100/0x0/55eab1e4f018fbb8f890cb6d

Bir alışveriş merkezinin oturmasının ve kemik ziyaretçi kitlesine ulaşmasının zaman aldığını ifade eden Kural, “Alışveriş merkezlerinin sayısının artmasıyla bu süre de 2-2.5 yılı almaya başladı. Bizim beklediğimiz süreçler vardı. En önemlisi metro bağlantısı ve meydan düzenlemesiydi. Metro bağlantımız açıldı, düzenleme bitiyor. Trump markası A Plus bir marka. Çevredeki projeleri dikkate alarak B grubuna hitap edecek konuma getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ofislere yabancı ilgisi

OFİSLERİN yüzde 80’inin kiraladığını söyleyen Bülent Kural, “36 bin metrekarelik ofis kulesinde 7 bin 500 metrekarelik yerimiz kaldı. Yaklaşık 60 firma ofislerimizde yer alıyor. Yabancı şirketlerin de ilgisi var. Özellikle ofis çalışanları için metro ve metrobüs bağlantısı büyük önem taşıyor. Mecidiköy’den Levent’e ya da Taksim’e sadece 10 dakikada ulaşabiliyor. Ofislerin metrekare kiralama bedeli 32 dolar” diye konuştu.

Haberin Devamı

 Rezidansların yüzde 70’i satıldı

BÜLENT Kural, şöyle konuştu: “Trump Towers açılışından bu yana geçen 11 aylık süreçte rezidansların yüzde 70’inin satışı tamamladı. Rezidanslarda 7 yıldızlı bir yaşam sunuyoruz. Daireye hemen taşınabiliyorsunuz. Bölgede birçok rezidans projesi inşa ediliyor ancak bizim en avantajlı yanımız projenin tamamlanmış olması. Şu anda elimizde 102 ile 260 metrekarelik daireler kaldı. Metrekare fiyatları 7 bin ile 9 bin 500 dolar arasında değişiyor. Ayrıca son dönemde faiz oranlarının düşüşü ekstra bir hareketlilik getirdi. Yabancıların ilgisinden de çok memnunuz. Türki Cumhuriyetlere, İngilizlere, Ortadoğu ülkelerine satış yaptık. Ayrıca Dubaili ve Kuveytli gruplarla yurtdışı pazarlaması için görüşmelerimiz devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!