Borsa tüm zamanların rekorunu kırdı

Güncelleme Tarihi:

Borsa tüm zamanların rekorunu kırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 16:53

İMKB Ulusal 100 Endeksi 58 bin 896 puan ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada önceki rekor 15 Ekim 2007 tarihinde 58 bin 864 puan ile kırılmıştı.

Haberin Devamı

Borsa kapanışta da yüzde 1.01 artışla 58 bin 644 puana ulaştı. Bu seviye de tarihi kapanış rekoru olarak kaydedildi.

Borsada yılbaşından bu yana yaşanan yükseliş ise yüzde 11'e ulaştı.

YURTDIŞI BELİRLEYİCİ OLUYOR

Borsada yaşanan yükselişte özellikle ABD borsalarına yönelik olumlu beklentiler etkili oluyor. Uzmanlar, yurtdışındaki olumlu havanın sürmesi durumunda borsanın 60 binli rakamlara ulaşmasının sürpriz olmayacağını düşünüyor.

Paskalya nedeniyle yurtdışında bazı borsaların tatil olması, içeride meydanı yerli yatırımcıya bıraktı. Borsada yerli yatırımcıya sıfır stopaj uygulamasının devam etmesi olumlu olarak algılanırken, enflasyonun çift haneden tek haneye gerilemesi de piyasada memnuniyet yarattı.

Uzmanlar ana trendde halen yurtdışı borsaların belirleyici olduğuna işaret ederken, özellikle bugün ABD borsalarının performansının yakından izleneceğini belirtiyor.

DOLAR DÜŞÜYOR

Haberin Devamı

Borsada tarihi bir yükseliş yaşanırken dolarda da düşüş izleniyor. Henüz iki hafta önce 1.55 sınırını zorlayan dolar, olumlu havanın yayılması ile birlikte günden güne değer kaybediyor. Dolardaki kan kaybı bugün de devam ederken, son işlemler 1.5085 TL'den geçti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!