Fiat Darwin’e sarıldı Punto, 220 milyon Euro yatırımla evrim geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Fiat Darwin’e sarıldı Punto, 220 milyon Euro yatırımla evrim geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2009 00:00

Fiat, 220 milyon Euro yatırım yaparak Grande Punto’yu baştan aşağı yeniledi. Fiat Otomobil CEO’su Lorenzo Sistino, “Darwin’in evrim teorisini temel aldık ve aracın adını bu yüzden ‘Punto Evo’ koyduk” dedi.

Haberin Devamı

İşte yeni Fiat Punto

İTALYAN Fiat, küçük sınıftaki başarılı temsilcisi Grande Punto’yu baştan aşağı yenileyerek ‘Punto Evo’ adıyla 2010 yılı başında Türkiye’de satışa sunacak. Adı Fiat Grubu CEO’su Sergio Marchionne tarafından Darwin’in evrim teorisini temel alacak şekilde konulan Punto Evo, 220 milyon Euro’luk yatırımla son halini aldı. Yeni modelin tanıtımı, İtalya’nın 2008’de donanma envanterine aldığı ‘Cavour’ isimli uçak gemisinde gerçekleştirildi. 244 metre uzunluğunda ve 24 uçak kapasiteli bu geminin motoru ise 120 bin beygir güce sahip.
16 yıllık evrim
Fiat Otomobil CEO’su Lorenzo Sistino, Darwin’in evrim teorisini temel aldıklarını ve sistemin 16 yıldır böyle devam ettiğini söyledi. 1992’den bu yana 7 milyon müşteriye ulaşan Punto’nun yeni versiyonu Punto Evo’yu uçak gemisinde tanıtma nedeni olarak ise “Bu geminin ihtiyaç duyduğu teknolojinin Punto’da da olduğunu düşündüğümüz için tanıtımı burada yaptık” dedi. Ekonomik krizin artık geride kaldığına inandığını belirten Sistino, en güçlü olmadıklarını ancak adaptasyon hızıyla öne çıktıklarının altını çizdi. Sistino ayrıca, kriz döneminde Avrupa’da pazar payını yüzde 1.1 artıran tek marka olduklarını söyledi.
Grande Punto da satılacak
Türkiye’de Grande Punto modeli ile 3 yılda 28 bin adedi aşan bir satış grafiği elde ettiklerini söyleyen Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “Punto Evo ile bu başarıyı daha da geliştireceğiz” dedi. Mevcut Grande Punto’yu daha uygun 1 seçenek olarak sunmaya devam edeceklerini de kaydeden Baş, “Grande Punto’nun satışı yeni model piyasaya çıktıktan sonra 7-8 ay kadar daha sürecek” diye konuyştu. Baş, yeni modelin Avrupa’da mevcut fiyatla satılacağı belirtirken; Türkiye’de ise yüzde 5 daha pahalı satılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

3 motor seçeneği ile geliyor

FIAT Punto Evo’nun Türkiye’ye, 1.4 litre 77 beygir ve yeni geliştirilen 1.4 litre MultiAir 105 beygirlik benzinli motorların dışında, 1.3 litre 75 beygir gücündeki dizel motor seçeneğiyle geleceği belirtildi. Tasarımının yanı sıra iç mekan konusunda da üst sınıftaki otomobilleri yakalamayı başaran Punto Evo’nun mühendisleri, özellikle kabin gürültüsü konusunda büyük başarı elde ettiklerini belirttiler. Punto Evo’nun en önemli teknolojik yenilikleri arasında ise ‘start-stop’ özelliği bulunuyor.

Haberin Devamı

2.el fırsatlar hurriyetoto.com’da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!