120 milyon dolarlık 'hat'

Güncelleme Tarihi:

120 milyon dolarlık hat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 21:19

Ferko İnşaat gelişen ticaret merkezi Kağıthane’de 120 milyon dolarla yeni bir proje hayata geçiriyor. Ferko Line projesinde 3 blok ofis, 1 blok da otel yer alacak.

Haberin Devamı

FERKO İnşaat kentsel dönüşüm projeleri ile yeni bir yüze kavuşan İstanbul Kağıthane’de yeni bir proje hayata geçiriyor. Hat, çizgi anlamına gelen ‘Ferko Line’ projesi için 120 milyon dolar yatırım yapılacak. Proje 3 blok ofis, 1 blok otel olmak üzere 4 bloktan oluşuyor. 105 bin metrekare toplam inşaat alanı olan projede, büyüklükleri 166 metrekare ile bin 624 metrekare arasında değişen 192 ofis, 38 adet ticari alan yer alıyor. Cendere Caddesi’ne 300 metre cepheli projenin 2018 son çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Projedeki oteli 30 milyon dolara sattıklarını belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, “Four Points by Sheraton markası ile ikinci kez bir araya geldik. Er Yatırım tarafından işletilecek olan otelde 173 oda yer alacak” dedi.

Haberin Devamı

FİYATLARI TL’YE ÇEVİRDİ

Levent-Maslak hattının doygunluğa ulaştığını, Kağıthane’nin cazibesinin artırdığını belirten Meriçten, bölgede 2018’de açılması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının da bu ivmeyi artıracağını dile getirdi. Ofislerde metrekare satış fiyatının dolar üzerinden olacağını ancak döviz kurundaki artıştan dolayı TL ile satmaya karar verdiklerini vurgulayan Meriçten, “Ofislerde TL’ye döndük. Metrekaresi 11 bin 750 bin liradan başlayan fiyatlarla satacağız” dedi. Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, ekonomik daralmalara rağmen sektörün istihdam ve milli gelire olan dinamo etkisinin devam ettiğini belirtti. Ferko olarak binaya ruh katmak için çalıştıklarını anlatan Meriçten, Ferko Line içinde heykel bahçesine yer vereceklerini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!