120 milyon dolara platform gemisi

Güncelleme Tarihi:

120 milyon dolara platform gemisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 00:00

Azeri işadamı Mübariz Mansimov’a ait Palmali Holding ile Türkiye’nin en gelişmiş tersanelerinden birisi olan İhsan Kalkavan’a ait Beşiktaş Tersanesi, 120 milyon dolarlık yeni bir işbirliğine imza attı.

Haberin Devamı

İşbirliği ile Palmali Holding, Beşiktaş Tersanesi’nde 3 adet çok özel maksatlı petrol platformu hizmet gemisi inşaa edeceğini duyurdu. 2013 yılı başında başlayacak olan proje, 2014’te Beşiktaş Tersanesi tarafından Palmali Holding’e teslim edilecek.

Lukoil’e kiralanacak

‘The İstanbul Edition Hotel’de gerçekleşen imza törenine Palmali Grup Birinci Başkan Yardımcısı Marif Mansimov, Palmali Grup CEO’su Alaattin Aykaç ve Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Kalkavan katıldı. Yapılan açıklamada, inşaa edilecek petrol platformu hizmet gemilerinin Palmali Holding tarafından Rus petrol şirketi Lukoil’e uzun süreli bir anlaşma ile kiralanacağı belirtildi. Gemiler Lukoil, tarafından Kuzey Hazar Denizi’nde 2020 yılına kadar en az 16 milyon ton petrol üretmesi ön görülen Yuri Kachirgin, Filanovsky off-shore kuyularında kullanılmak üzere ısmarlanmış.

Haberin Devamı

49.4 milyon dolara barc

Beşiktaş Tersanesi ve Palmali Holding geçtiğimiz martta, yine aynı havzadaki petrol platformlarını inşaa edecek T-şekilli çok maksatlı ve vinçli inşaat barcının yapımı için anlaşmıştı. 49.4 milyon dolarlık bu gemi inşaa projesi çerçevesinde barcın Palmali Holding’e teslimi 15 Ekim 2012’de gerçekleşecek. Palmali Holding sahip olduğu 150 adet petrol tankeri ile Rus ve Azeri petrollerinin denizyolu ile taşınmasında çok önemli bir paya sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!