120 bankacı, şirketler tenise destek versin diye kortta yarışa girdi

Güncelleme Tarihi:

120 bankacı, şirketler tenise destek versin diye kortta yarışa girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 00:00

Şirketlerin tenise olan ilgisini artırmak ve bu sporun gelişimine katkı sağlamak için bankacılar harekete geçti. 1’inci Türkiye Bankalar Arası Tenis Şampiyonası’na öncülük yapan Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, “12 bankadan 120 çalışan katılıyor. Tenisin gelişimi için katkı yapmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de tenis sporunun gelişimi ve şirketlerin bu alana yatırım yapması için bankacılar harekete geçti. Bu yıl Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü (TED) tarafından organize edilen 1’inci Türkiye Bankalar Arası Tenis Şampiyonası’na öncülük yapan Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, “12 banka ve 120 bankacının katılımıyla düzenlenen organizasyon ile tenisin gelişimine katkı yapmak istedik. Bankacıların rekabetini böylelikle tenis kortlarına taşımayı başardık. İlgi çok büyük” dedi.
Kalıcı olmasını istiyoruz
Bu yıl ilk defa düzenlenen tenis turnuvasının geleneksel hale gelmesi için çalışacaklarını belirten Ömer Aras, şunları söyledi: “Uzun zamandır böyle bir çalışmayı düşünüyorduk. Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü’nün (TED) de desteğiyle bankacıları organize etmeye başladık. Bankalar Birliği tarafından yapılan duyuru ile tenise katılacak şirketler belirlendi. Garanti, TEB, İş Bankası, Alternatif Bank, Yapı Kredi, Denizbank, Pozitif Bank, Citibank, Finansbank, Akbank, Eurotekfen ve Deutche Bank’ın katılımıyla gruplar oluşturuldu. 120 bankacı tenis maçlarına çıkıyor. Yaklaşık 10 gün sürecek bu turnuvanın kalıcı olması için elimizden geleni yapacağız.”
Tenise ulaşmak çok kolay
Turnuvada gençlere tenisi sevdirmeyi hedeflediklerini dile getiren Ömer Aras, şöyle konuştu: “Bugün Türkiye’nin her tarafında tenis kortları mevcut. Bu spora insanlar eskisinden daha kolay ulaşılabiliyor. Şimdi tenisin gelişimi için harekete geçme zamanı. Bunun için gençlere örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda bazı şirketlerin de dikkatini çekmek istedik. Zaten bir çok şirket bu spora destek sağlıyor. Gençlerin ilgisi ise bizim için daha önemli.”
Katılım ücreti 5 bin TL
Turnuvanın teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Ömer Aras, şöyle konuştu “Bankalar kendi kurdukları takımlar halinde maçlara çıkıyorlar. 5 farklı kategori var. Hem kadınlar hem de erkekler turnuvaya katılabiliyor. Kendi içerisinde 10 kişilik takımlar kuruluyor. Her takımın katılım bedeli 5 bin lira. Turnuva sonunda şampiyon olan kupayı kaldıracak. Bunun dışında bir ödül yok.”

Haberin Devamı

Şirketlerin desteği artıyor

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de tenis sporunun hızla gelişmeye başladığını söyleyen eski Milli Takım Antrönürü Engin Kratzer, “Şirketler son dönemlerde tenise büyük ilgi gösteriyor. Bankaların ön plana çıktığını görüyoruz. Bankalararası Tenis Turnuvası’yla, gençlerin bu alana olan ilgileri artacaklar. Tenis artık eskisi gibi değil, daha kolay erişilebilir bir spor. Ömer Aras da, tenise olan merakıyla sporun gelişimine katkı sağlamak için bu turnuvaya öncülük etti. Umarım bu turnuva kalıcı olur Diğer sektörlerden şirketlerin de tenise yatırım yapması gerek. Çünkü spor sponsorluk anlaşmalarında bireysel oyunculara sağlanan destek daha fazla olmalı. Son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde uluslararası arenada da başarılar geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Katılımın artacağını umuyorum

ÖNÜMÜZDEKİ yıllarda da düzenlenmesi planlanan turnuvada centilmenliğin ön planda olduğunu söyleyen Ömer Aras, “Kendi sektörlerinde rakip olan bankacılar teniste de rakabet ediyor. Sportmence geçen mücadeleler sektör açısından da olumlu izlenim bırakıyor. Turnuvaya katılımın artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!