12 metrelik Avenue Electron siparişe hazır

Güncelleme Tarihi:

12 metrelik Avenue Electron siparişe hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 12:18

TEMSA, seri üretime hazır hale getirdiği elektrikli Avenue Electron’u Hannover Ticari Araç Fuarı’nda görücüye çıkardı. TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, 9 metrelik MD9’un ardından 12 metrelik Avenue Electron ile elektrikli araç ürün gamını genişlettiklerini; böylece elektrikli araç konusunda müşterilerine birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender otomotiv markalarından biri haline geldiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

İKİ yılda bir Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve otomotiv dünyasının en prestijli organizasyonları arasında gösterilen Hannover Ticari Araç Fuarı, bu yıl 20-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. Otobüs ve midibüs pazarında son 4 yıldır Türkiye’nin pazar lideri konumunda bulunan; yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilen 15 bine yakın aracı bugüne kadar dünyanın 66 ülkesine ihraç eden TEMSA da fuara üç gözde aracıyla katılıyor.

TEMSA; Maraton ve MD9 araçlarının yanı sıra, elektrikli otobüsü Avenue Electron’u fuarda sergiliyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, “Bugünden itibaren, yıllardır üzerinde konuştuğumuz bu elektrikli araçları yollara çıkarıyoruz. TEMSA olarak baktığımızda bu sadece yeni bir yatırım hamlesi değil, aynı zamanda şehirlerimizi, dünyamızı daha sessiz, daha temiz hale getirecek bir seferberliğin de kıvılcımı; çok daha akıllı, çok daha temiz bir geleceğin ilk adımı” dedi.

Haberin Devamı

TEMSA olarak geliştirdikleri ve bugün itibarıyla seri üretime hazır durumdaki Avenue Electron’un, bu vizyonun öncüsü olacağına inandıklarını ifade eden Hasan Yıldırım, 9 metrelik MD9’un ardından 12 metrelik Avenue Electron ile elektrikli araç ürün gamını genişlettiklerini ifade etti.

12 metrelik Avenue Electron siparişe hazır

TEK ŞARJLA 230 KİLOMETRE GİDİYOR

Böylece elektrikli araç konusunda müşterilerine birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender otomotiv markalarından biri haline geldiklerini ifade eden Hasan Yıldırım, “Seri üretimin başladığı bu araç, klima çalışır halde ve ortalama bir yolcu ağırlığıyla 230 kilometre yol yapabiliyor. Bu aracımızın bir sonraki jenerasyonunda bu mesafe 300 kilometreye çıkarken, araç 3 saat içinde tam şarj olabilecek. Bugün burada sergilediğimiz Avenue Electron da 12 metrelik boyu ve 35 koltuklu 85 kişilik yolcu kapasitesiyle seri üretimde olan ve siparişe hazır elektrikli aracımız. Bu aracımız da tam şarjla 230 kilometrelik bir mesafeyi kat edebiliyor. Ama bunun dışında hızlı şarj özelliği de mevcut. Bu sayede 9 dakikalık bir şarjla 90 kilometre gidebiliyor ki bu da onu özellikle şehir içi taşımacılığında çok önemli bir noktaya taşıyor. Bu aracımız için de bir yandan Ar-Ge çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz bugün 230 kilometre olan menzili 350 kilometreye ulaştırmak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!