‘12 Dev Adam’ın büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

‘12 Dev Adam’ın büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2001 02:00

Young & Rubicam/Reklamevi Başkanı Serdar Erener, ‘‘12 Dev Adam reklam filmi, beklediğimizin üzerinde ilgi gördü. Biz bu kadarını beklemiyorduk. Çok olumlu tepkiler aldık, şampiyona için büyük kamuoyu oluştu’’ dedi.

Türkiye'nin kalbi bu akşam ‘‘12 Dev Adam’’la birlikte atacak. Garanti Bankası'nın resmi sponsorluğunda 32'inci Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda ilk maçını bugün Letonya ile oynayacak olan Basketbol Milli Takımı, bundan sonra da Garanti'nin toplumsal mesajlarında rol üstlenecek.

Young & Rubicam/Reklamevi Başkanı Serdar Erener, ‘‘12 dev adam daha sonra Garanti Bankası'nın bir takım başka mesajlarında da sözcü olabilir, onların içinde yer alabilirler’’ dedi.

‘‘12 dev adam’’ projesinin çok kısa sürede doğduğunu söyleyen Serdar Erener, ‘‘12 dev adam’’ın öyküsünü şöyle anlattı:

‘‘Garanti Bankası Basketbol Milli Takımı'nın sponsorluğunu üstlendikten sonra, bankanın bu desteğini kamuoyuna duyurmak ve maçlara gitmesini teşvik etmek için bir proje hazırladık. Konuya kamuoyundan destek çekmek için televizyon filmi yapmak ve 12 Dev Adam'ı birlikte basket oynarken göstermek istedik. Garanti Bankası yönetimi bunu duyar duymaz kabul etti. Basketbol Milli Takımı'ndaki bütün oyuncular ve yöneticiler çok büyük destek oldu. Basketbolcularla çekilecek planlar iki yarım günde tamamlandı.’’

Serdar Erener, ‘‘12 Dev Adam’’ filminin beklediklerinin üzerinde ilgi görmesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, şunları söyledi:

‘‘İyi bir şey yaptığımızı biliyorduk, ama bu kadar büyük ilgiyi beklemiyorduk. Çok olumlu tepkiler aldık. Beklentilerimizin çok ötesinde bir kamuoyu oluştu.’’

Filmin turnuvanın son gününe kadar yayında kalacağını belirten Erener, ‘‘Basketbol Milli Takımı'nın turnuvayı kazanması halinde, bundan sonra da dikkat çekilmesi gereken başka konularda yeni filmler gündeme gelebilir’’ dedi.

Türkiye, 2001 yılının en önemli spor organizasyonlarından biri olan 32'inci Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eurobasket 2001'e ev sahipliği yapıyor. Bugün başlayacak olan şampiyona, 9 Eylül'de sona erecek.

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Basketbol Milli Takımı'nın resmi sponsoru Garanti Bankası. Banka aynı zamanda Eurobasket 2001'in ulusal sponsorlarından biri.

Garanti Bankası'nın sponsorluğuna, Garanti Yatırım, Garanti Portföy Yönetimi, Garanti Sigorta, Garanti Hayat Sigorta ve Garanti Leasing de katkıda bulunuyor. Garanti Sigorta Grubu ayrıca oyunculara ve teknik kadroya hayat sigortası sağlıyor.

İŞTE 12 DEV ADAM

Basketbol Milli Takımı'nın 12 Dev Adam'ı ise şöyle: Haluk Yıldırım, Harun Erdenay, Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Kaya Peker, Mehmet Okur, Hüseyin Beşok, Asım Pars, Orhun Ene, İbrahim Kutluay, Mirsat Türkcan, Hidayet Türkoğlu.

Özen: Hedef Türkiye'yi ayağa kaldırmak

Ekonomik krize rağmen sponsorluklarına bu yıl da devam ettiklerini vurgulayan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti'nin Milli Takım'a verdiği desteğin özünde, takıma olan inançlarının ve Eurobasket 2001'in Türkiye'nin tanıtımına getireceği katkıların yattığını söylüyor. Özen, ‘‘12 Dev Adam çok yoğun bir tempoda şampiyonluk için çalışıyor. Hedefe kilitlendiler. Bize düşen turnuva boyunca onları desteklemek ve Türkiye'yi heyecandan ayağa kaldırmak’’ diyor.

Filmi yaratan ekip

Young & Rubicam / Reklamevi'nin Garanti Bankası'nın sponsorluğunu duyurmak ve kamuoyunun desteğini almak için hazırladığı 75 saniyelik ‘‘12 Dev Adam’’ filminin yönetmeni Türkiye'de yaşayan Amerikalı yönetmen Charles Richards. Müziğini Athena'nın yaptığı filmin yaratıcı ekibi ise başta Serdar Erener olmak üzere, Uğurcan Ataoğlu, Necmişe İşgören, Barış Akbaş, Pemra Ataç, Işıl Doneray, Anet Tokatlıoğlu, Esra Kuşçu, Hamza Çukuryurt ve Vedat Yılmaz'dan oluşuyor. Ekip, hatıra için 12 Dev Adam fotoğrafına fotomontajla kendi fotoğraflarını yerleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!