12.5 milyar TL’lik hamle

Güncelleme Tarihi:

12.5 milyar TL’lik hamle
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 07:00

Artan fiyatlar ve krediye erişim sorunu konut piyasasını olumsuz etkilerken, gayrimenkul şirketleri biriken talebe hazırlık için yatırımda frene basmıyor. Bu markalardan biri de Tahincioğlu Gayrimenkul. Şirket, yılın son çeyreğinde 12.5 milyar TL değere sahip beş proje açıkladı.

Haberin Devamı

Yeni yatırımların tanıtım toplantısında konuşan Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sektörün zorlu bir dönemden geçtiğini dile getirdi. Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, ülkemizde yaşanan deprem felaketi ve seçim gibi süreçlerin peş peşe geldiğini anlatan Tahincioğlu, şunları söyledi:

‘YATIRIMLARA ODAKLANDIK’

Döviz kurunun artmaya devam etmesi, yüksek enflasyonist ortam, konut maliyetlerindeki yükseliş eğiliminin sürmesi gibi riskler karşımızda duruyor. Buna rağmen ilk dokuz ayda stratejimiz doğrultusunda ilerleyerek planlamaya sadık kalabildik. 2023 yılına girerken öncelikli planımız ihtiyaca yönelik farklı lokasyonlarda yeni projelere odaklanarak marka genişleme stratejimizi devam ettirmekti. Bu planımız doğrultusunda da yılın son çeyreğinde Ankara, Bodrum ve İstanbul’un farklı bölgelerinde farklı müşteri segmentine hitap edecek 12.5 milyar TL değerindeki beş yeni projeyi hayata geçiriyoruz. Yeni projelerimizde konut sahipliğini daha erişilebilir hale getirmek için yaşam kalitesini düşürmeyen optimum büyüklükte daireler inşa ederek ve firma bünyesinde 36 ay finansman kullandırarak çözümler sunuyoruz.”

Haberin Devamı

İSTANBUL, ANKARA VE BODRUM

Özcan Tahincioğlu ve Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Mustafa Çakmak, beş proje için şu bilgileri paylaştı:

“Ankara Dikmen Vadisi’ne komşu konumda olan Nidapark Çankaya projesi yaklaşık 38 bin metrekare inşaat alanına sahip. Toplam 206 adet bağımsız birimden oluşan projede fiyatlar 4 milyon 580 bin TL’den başlıyor. Yüzde 10 taksitli peşinat ve 36 ay yüzde 1.59 vade ile konut sahibi olunabilen projede inşaat çalışmaları başladı.

* Nidapark Ataşehir projesi 3 ila 7 katlı yatay bloklarda 233 bağımsız bölümden oluşuyor. Yoğun talep gören projede ön satıştaki etaplarda yüzde 50 satışa ulaşıldı. Fiyatlar ise 5 milyon liradan başlıyor.

* Nidapark Gündoğan’ın satışları bir yıl gibi kısa bir sürede büyük ölçüde tamamlandı. Bu kez Bodrum Gündoğan’da Nidapark Gündoğan Sunset’i hayata geçiyoruz. Yaklaşık 41 bin 400 metrekare arsa alanı üzerinde 40 bin metrekare inşaat alanına, 1610 metrekare sosyal donatı alanına ve yaklaşık 9 bin 500 metrekare yeşil alana sahip olan Nidapark Gündoğan ve Gündoğan Sunset, otel alanı ve 82 villadan meydana geliyor. Fiyatlar 380 bin dolardan başlıyor.

Haberin Devamı

* Önümüzdeki günlerde satışa çıkacak Nidapark Beykoz Görele projesinde 58 adet villa yer alıyor. Yaklaşık 16 bin metrekare arsa alanı üzerinde geliştirilen projenin yıl sonuna kadar satışa sunulmasını planlıyoruz.

Konutun yanında satışa çıkacak ticari birimler de var. Anadolu Yakası’nın en büyük karma kullanımlı projelerinden biri olan ve Emlak Konut GYO ile birlikte geliştirilen Nidapark Küçükyalı içerisinde yer alan alışveriş caddesi konseptinde geliştirilen, Palladium Cadde Alışveriş Sokağı’nda 121 adet dükkanın satışları başlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!