115 beygir gücündeyim diyor hem de fiyatıyla cezbediyor

Güncelleme Tarihi:

115 beygir gücündeyim diyor hem de fiyatıyla cezbediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2007 00:00

Kia’nın C segmentindeki başarılı temsilcisi Cerato, yenilenen yüzü ve seçenekler arasına yeni eklenen 1.6 litrelik dizel motor ile yollardaki yerini aldı. Sunduğu performans ve düşük yakıt tüketimi ile dikkat çeken Cerato, 32 bin YTL fiyatıyla da özellikle ekonomik ve kaliteli otomobil arayan aileleri hedefliyor.

KORELİ üretici Kia’nın orta segmentteki modeli Cerato, geniş iç mekanı, yüksek standart özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu uygun fiyat ile kısa sürede sınıfının dikkat çeken modelleri arasında yer almayı başardı. Yeni Cerato’da karoser üzerinde yapılan makyaj ile ön panjur daha şık ve zarif bir hale getirilmiş. Tampon ve sis farı yenilenen aracın bagaj kapağındaki eğimli yapı yerini düz hatlara bırakırken, stop grubu da yenilenerek arka tampona sis farları eklenmiş. Yapılan küçük değişikliklerle daha aracın dış tasarımı daha taze bir görünüme kavuşmuş. Cerato’nun iç mekanına geçildiğinde ise ferah bir atmosfer sürücüyü karşılıyor. Dört kollu deri direksiyon simidi geniş yapısı ile konfor odaklı olduğunu gözler önüne seriyor. Başarılı oturma pozisyonu sayesinde yola hakim bir yapı sergileyen araç, geniş omuz mesafesi ile üst sınıf otomobilleri hatırlatıyor. Düzenli orta konsolda kafa karıştıran herhangi bir kumanda düğmesi bulunmuyor. Arka koltuklar da sundukları geniş diz mesafesi ile göz dolduruyor. Cerato’nun bagaj hacmi ise 345 litre.

MOTOR CEED’DEN

2005 yılının Mart ayında Türkiye’de satışa sunulan Cerato, ilk başta 1.6 litre 105 beygirlik benzinli motorla satışına başlanan Cerato’nun motor gamına daha sonra 1.5 litre 102 beygir gücünde dizel motor eklendi. Kısa bir süre önce yenilenen yüzü ile yeni motor seçeneğine kavuşan Cerato, bu güçlü dizel motor ile bu haftaki test konuğumuz oldu. 1.6 litre hacmindeki dizel motor Kia’nın Avrupa’da geliştirdiği ve Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan kompakt sınıftaki yeni temsilcisi Cee’d’den alınmış. 1.6 litre hacmindeki dizel motor 4000 d/d’de 115 beygir güç; 2000 d/d’de 260 Nm tork üretiyor. Sessizliği ve yüksek çekiş gücü ile beğenimizi kazanan yenilikçi motor sayesinde araç 0-100 km/s hızlanmasını 11.8 saniyede tamamlarken maksimum 186 km/s hıza ulaşılabiliyor.

32 bin 380 YTL’den başlayan anahtar teslimi satış fiyatıyla pazara sunulan Cerato’da, EBD ile desteklenmiş ABS, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, dijital bilgi ekranı, elektrikli arka camlar, elektirikli ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön camlar, far yükseklik ayarı, motor kilitleme sistemi, sürücü hava yastığı, radio-CD-MP3 çalar ve klima sunulan donanımlar arasında yer alıyor
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!