11 ülkeye ‘vergiyi artırın’ mesajı verecek

Güncelleme Tarihi:

11 ülkeye ‘vergiyi artırın’ mesajı verecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 00:00

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere “Vergileri arttırdık sizde arttırın” mesajı vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) dönem başkanlığını üstlenen Türkiye, ilk kez Uluslararası Vergi Forumu’na evsahipliği yapacak. Kasım ayında Antalya’da gerçekleşecek forumda, bölge ülkelerinin Maliye Bakanları ile üst düzey maliye bürokratları ve alanında uzman isimler buluşacak. Forumda uluslararası vergilendirmede en iyi uygulamalar tartışılacak, sorunlara karşı ortak çözümler üzerinde durulacak. Ayrıca çifte vergilendirme, transfer fiyatlandırması, e-ticaretin vergilendirilmesi gibi başlıklarda öneriler masaya yatırılacak.

Yunan bakan da olacak

Forumun “Küresel Ekonomik Kriz Döneminde Basiretli Mali Duruş” başlıklı birinci oturumunda Rusya, Yunanistan ve Bulgaristan Maliye Bakanları ile birlikte Bakan Şimşek de tecrübelerini paylaşacak. Şimşek, konuşmasında KEİ üyesi Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Sırbistan gibi 11 ülkeye, “Tütün vergilemesi çok düşük. Vergileri arttırdık, kaçakçılığın önlenmesi için sizin de bunu yapmanız gerekiyor” mesajı verecek.

Haberin Devamı

Türkiye ile birlikte üye ve gözlemci sıfatıyla 24 ülkenin katılacağı forumda tütün ve alkol vergilendirmesi, transfer mekanizmasındaki riskler, kayıtdışı ekonomiyle etkin mücadele gibi konularda uzmanlar görüşlerini sunacak. Hükümetin bütçedeki sapmayı önlemek için sigara zammını gündemine aldığı ancak kaçakçılığı arttıracağı gerekçesiyle bundan vazgeçtiği biliniyor. Şimşek’in vereceği mesajla özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden Türkiye’ye giren ucuz kaçak sigarayı önlemeyi amaçladığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!