100 milyon YTL’lik ATV logosuna alıcı çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

100 milyon YTL’lik ATV logosuna alıcı çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2007 00:00

Sabah Yayıncılık A.Ş.’nin de aralarında bulunduğu 8 şirketin Vakıfbank’a olan 4 milyon 127 bin 960 YTL borcu nedeniyle satışa çıkarılan "ATV" markasının satışı yapılamadı. Ankara Adliyesi Mezat Salonu’nda satışa çıkartılan "ATV" logolu markaya alıcı çıkmadı.

Vakıfbank avukatlarının ve Halkbank’tan bir temsilcinin hazır bulunduğu açık artırmada ATV markası 100 milyon YTL’den satışa çıkarıldı. Satış işlemini yöneten görevli, satışın yapılabilmesi için 20 milyon YTL teminat yatırılmasını isteyerek, 10 dakikalık süre tanıdı. Sürenin bitiminde talipli çıkmadı. Satış 22 Ocak 2007’ye ertelendi.

GİZLİ YAPMAYA KALKIŞTILAR: Ankara Adliyesi Mezat Salonu’nda yapılan ihalenin başlangıcında Zamile Noyan isimli icra görevlisi, halka açık olarak gerçekleştirilmesi gereken ihale başlamadan önce salondan gazeteci ve vatandaşları çıkarmak istedi. Kısa bir tartışmanın ardından görevli Zamile Noyan, salonu boşaltmaya yanaşmayan polislere emri 12’inci İcra Hakimi Rıza Şahin’in verdiğini, salonun boşaltılması gerektiğini belirterek ihale işlemlerini başlatmadı.
/images/100/0x0/55ea9587f018fbb8f8898106

YAZIYI GETİRİN: Bu açıklama üzerine polisler ile vatandaşlar ve gazeteciler arasında tartışma yaşandı. Artırmayı izlemek için salonda bulunan gazeteciler de mahkeme tarafından verilmiş gizlilik kararı olmadan salondan çıkmayacaklarını söyleyince tartışma yaşandı. Hakim Rıza Şahin ise, "Mezat salonunun boşaltılması yönünde kesinlikle bir emir vermediğini, memur hanımın işgüzarlık yapmış olabileceğini" söyledi. Bunun üzerine salonu boşaltamayacağını anlayan icra memuru Zamile Noyan, ihaleyi açık yapmak zorunda kaldı. İhale şartnamesinin okunmasının ardından, ATV’nin logosunun 100 milyon YTL’ye satışa çıkartıldığı, alıcı kişilerin yüzde 20 olan toplam 20 milyon YTL. teminatı yatırmaları gerektiğini açıklandı. Ancak beklenen süre içerisinde alıcı çıkmayınca usül gereği yüzde 40 fiyat indirilerek logo, 60 milyon YTL’den ikinci kez satışa çıkartıldı. Vakıfbank’ı temsilen iki avukat ve bir Halkbank avukatının izleyici olarak katıldığı artırmada yine alıcı çıkmayınca satış ertelendi. ATV logosu için ikinci artırma 22 Ocak tarihinde yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!